För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Igelkottar, rävar och brandlarm på Nalen

Publicerad 26 apr 2018
Brandlarmet gick under Misstagens Mästare i Stockholm. Men trots strålande väder gick alla tillbaka in när allt visade sig var okej. Att deltagarna inte ville missa slutet av programmet är ett gott betyg för Företagarnas turnerande toppevenemang.

Stockholm badade i vårsol när Företagarna öppnade upp portarna på klassiska Nalen för en dag av inspiration och nätverkande. Misstagens Mästare + valsnack hölls senast i ett kylslaget Malmö, men den 20 april var det alltså Stockholms tur. Fler än 200 förväntansfulla deltagare kom för att knyta nya kontakter och lyssna på några av Sveriges skarpaste föreläsare.

Tala till hjärtat

Frida Boisen från Bonniers Magazines & Brands visade varför hon har blivit utsedd till Sveriges bästa digitala ledare genom att dela med sig av hur man når ut i sociala media och hur man lär känna sina kunder digitalt. Tala till deras hjärta, är hennes tips i ett nötskal. Vid det här laget har flera i publiken säkert börjat skissa på hur de kan ta med sig insikterna och budskapen från Fridas kunnande in i sin verksamheter.

Frida Boisen talar. 

Vad funkar bäst? Teamwork

Svante Randlert, Business & People Advisor på Academic Work, en av Sveriges mest anlitade och aktade experter inom hur man kan få team och organisationer att bli mer framgångsrika genom att utgå från medarbetarna. Medryckande som få och på klingande gotländska levererade han insikt på insikt från scenen och fick många nickar som gensvar bland åhörarna om hur man undviker att misslyckas som arbetsgivare.

Svante Randlert talar.

Trump, Macron och Löfven

Eftersom det är val i höst är Misstagens Mästare utökat med valsnack. Företagarnas politiska strateg Lars Ilmoni tog avstamp i filosofen Isaiah Berlins klassiska essä om Leo Tolstojs historiesyn från 1953, ”The Hedgehog and the Fox” – Igelkotten och räven – som enligt Berlin visar på några av de djupaste skiljelinjerna mellan inte bara författare och tänkare, utan alla människor. Rävar är taktikerna som rör sig på många plan samtidigt och igelkottarna drivs av att förenkla så att de blir dogmatiska. Utifrån den liknelsen serverade Lars träffande analyser av såväl de åtta riksdagspartiernas ledare som världsnamn som Donald Trump och Emanuel Macron.

Lars Ilmoni talar. 

Var inte rädd för att misslyckas

Dagens ciceron och samtalsledare Eva Cooper, till vardags regionchef för Företagarna i Gävleborg, höll i en intressant paneldebatt med Frida Boisen, startup-huben SUB46 vd Daniel Sonesson och Företagarnas nya regionchef i Stockholm Thomas Byström om regelkrångel, kompetensförsörjning och arbetsgivaravgifter. Paneldeltagarna bjöd också på sina egna misstag, bland annat felaktiga studieval och att jobba för länge på en myndighet.

Panelsamtal. Från vänster: Eva Cooper, Daniel Sonesson, Frida Boisen och Thomas Byström.

Eva Cooper pratade också om att vi ofta lärt oss att det är fult att misslyckas. Det finns studier som har gjorts bland högpresterande studenter som hellre väljer enkla tester som de vet att de skulle klara av, i stället för svårare tester där de riskerade att misslyckas. Men den som är rädd att misslyckas får svårare att nå framgång, vilket är en anledning till att Misstagens Mästare finns.  

Den 5 juni får ni nästa chans att möta Misstagens Mästare + valsnack, denna gång i Östersund!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna