För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tv-profiler och entreprenörer inspirerade på Småföretagardagen

Publicerad 18 okt 2017
Hundratals företagare samlades på Berns i Stockholm för att ta del av ett fullspäckat program med inspirerande talare, samtal och paneler som på olika sätt gav inspiration om hur man utvecklar och lyfter sitt företagande.
Laila Bagge, Kristian Luuk och forskaren Mouna Esmailzadeh tipsade om vad krävs för att bli mer framgångsrik som företagare. Foto: Samir Soudah.

Programledaren Kristian Luuk inledde dagen med att uppmana deltagarna att fokusera mer på det som man är passionerat intresserad av och menade att vi då kommer att få fler framgångsrika företag.

Om tio år kommer vi att skratta åt den tiden då vi gick till doktorn när vi var sjuka förklarade forskaren Dr Mouna Esmailzadeh som under sin föreläsning visade fler exempel på hur exponentiell utveckling kommer att ta oss 20 000 år framåt i utvecklingen på 100 år.

Under rubriken ”Misstagens Mästare” delade entreprenören och tv-profilen Laila Bagge med sig av mer och mindre lyckade affärsprojekt. Från en lönsam satsning på vin till en modekollektion som inte lyckades. Hon avslutade med att uppmana alla företagare på plats att våga köra ända in i kaklet, göra misstag och inte vara rädda för att testa affärsidéer inom områden de saknar erfarenhet av.

Tre av Sveriges mest innovativa unga entreprenörer tog plats på scen i panel om spännande nya företagsidéer. Faviana Vangelius från VR-studion Svrvive delade med sig om hur det är att skapa spel för att utveckla människors empatiska förmåga och Zahra Abdullah berättade om appen Allergy router som hjälper astmatiker och allergiker i vardagen. Max Mohammadi från Hippogriff lyfte deras AI-produkt som motverkar hjärt- och kärlsjukdomar. Läs mer om panelen här.

Företagarnas samhällspolitiske chef Patrik Nilsson gav en spaning inför det kommande valåret och berättade att företagares möjlighet påverka politiken är stor då småföretagare utgör tio procent av väljarkåren.

I en panel om framtidens bilar och tekniska utveckling menade Gustav Radell, marknadschef Google Sverige och Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo, att tiden när självskörande bilar befolkar gatorna i Stockholm är närmare än vad de flesta tror.

Shervin Razaini berättade om sin entreprenörsresa - från att sälja kalendrar i skolan grundade han Jurek som idag är Sveriges största bemanningsföretag inom juridik och ekonomi. Han berättade även hur han nådde framgång inom apoteksbranschen genom att höja personalens löner med 25 procent.

Företagarnas podcast #Företagarpodden som leds av Företagarnas vd Günther Mårder och Julia Selander från Venture Cup sände live och gästades av Johan Löf, grundare av företaget Raysearch som berättade om sin imponerande resa och gav tips på vad som bygger framgång. Lyssna på avsnittet här.

Dagen avslutades av föreläsaren Annika Malmberg som fick skratten att eka av igenkänning när hon berättade om hur olika vi människor är och hur man skapar vinnande team.

Se bilder ovan och ta del av sändningen från dagen här:

Fler nyheter från Företagarna