headphones newspaper video-player
Faviana Vangelius, Zahea Abdullah och Max Mohammadi. Foto: Samir Soudah.

Tre unga tunga entreprenörer

Tre av Sveriges mest innovativa unga entreprenörer tog plats på scen på Småföretagardagen på Berns under fredagsförmiddagen.

När tidningen Företagaren nyligen listade Sveriges mest lovande företagsidéer från entreprenörer under 30 år fanns Faviana Vangelius på Svrvive Studios, Max Mohammadi på Hippogriff och Zahra Abdullah på Allergy Router med på listan.

På fredagen intog de scenen tillsammans på Berns i Stockholm i samband med Småföretagardagen. Det blev ett samtal om idéer, visioner och hur det är att driva företagen.

Spela för empati

Svrvive Studios som Faviana Vangelius är medgrundare till är en VR-spelstudio som nischat sig på äventyrs- och pusselspel. Det skapar communities i den framväxande branschen och tar det upp etiska riktlinjer för VR-upplevelser.

Faviana delade med sig om hur det är att skapa spel för att utveckla människors empatiska förmåga, något som företaget för i samarbete med Karolinska institutet.

AI för hjärtat

Max Mohammadi på Hippogriff finns med på Forbes 30 under 30-lista. Tillsammans med sin bror Allen har han utvecklat en teknik för att upptäcka hjärtproblem tidigt med hjälp av artificiell intelligens.

Vår ambition är att rädda minst en miljon människor om året, sade Max Mohammadi.

Fri från allergi

Zahra Abdullah har utvecklat appen Allergy Router som visar allergivänliga zoner. Dessutom är hon aktiv i WWF:s ungdomsråd och föreläser om hållbarhet.

Jag vill förbättra vardagen för Sveriges 2,7 miljoner astmatiker och allergiker, sade Zahra Abdullah.

Partners 2020
Utställare 2020