För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Entreprenörer från 12 länder utforskade Stockholm

Publicerad 7 jun 2017
Företagarna arrangerade den sjunde upplagan av European Youth Entrepreneurship Conference (EYEC). Konferensen är en mötesplats där entreprenörer från hela Europa samlas för att byta erfarenheter och hitta nya sätt att stärka det europeiska samarbetet. I år närvarade 50 deltagare från 12 länder med de största delegationerna från Italien, Tyskland och Polen. På deltagarlistan fanns även Spanien, Armenien och Frankrike.
Se bilder från konferensen i bildspelet ovan.

– Det är ett tillfälle där vi tillsammans kan utveckla samarbetet mellan entreprenörer i Europa, bygga nya nätverk och lära oss av varandra, säger Przemyslaw Grzywa, ordförande för YES for Europe – den europiska samlingsorganisationen för nationella organisationer som arbetar för att främja ungt entreprenörskap.

På agendan stod bland annat ett studiebesök på Spotify där deltagarna fick träffa några av organisationens medarbetare som berättade om arbetet med att utveckla världens ledande musiktjänst. Projektledaren Ashley Chown från Kalifornien och utvecklaren Arielle Vaniderstine från Kanada berättade om resorna som tagit dem från Silicon Valley och Toronto till en av världens mest attraktiva arbetsplatser.

På Sup46, Stockholms ledande mötesplats för nystartade techbolag, mötte deltagarna entreprenörer som arbetar med att starta framtidens storbolag inom bland annat Artificiell Intelligens och Virtual Reality. På Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation fick gruppen uppleva Europas största hubb för bolag inom social innovation.

– Vi vill visa upp Stockholm som en av världens ledande entreprenörsstäder. Förhoppningsvis har vi lyckats inspirera de till att inleda samarbeten, göra affärer eller starta nya bolag i Sverige, berättar Mathias Mellgren, projektledare för Företagarnas nätverk för unga entreprenörer som idag samlar 2000 medlemmar för att ta del av skräddarsydda nätverk, utbildningar och affärsmöjligheter.

Bland talarna fanns även Gustav Borgefalk, medgrundare till svenska rekryteringplattformen Sqore som gått från ett litet källarprojekt till ett globalt miljonbolag. Jonas Almeling och Erik Corsman från Business Sweden berättade om det nystartade acceleratorprogrammet Leap vars syfte är att hjälpa snabbskalande bolag att nå ut internationellt.

Konferensen avslutades ett besök på K9, Tech Farms kollektivboende på Östermalm i som idag är Europas största kollektivboende för entreprenörer.

– Konfenresen i Stockholm är ett lysande exempel på alla de fantastiska möjligheter som finns för Euroepiskt samarbete och vad man kan åstadkomma genom entreprenörskap, säger konferensdeltagaren Gillian Barry från Irland.

Mer bilder och kommentarer finns i sociala medier under hashtaggen #ScaleUpEurope

Text och foto: David Hagen.

Fler nyheter från Företagarna