headphones newspaper video-player

Årets Företagare 2016 på Lidingö är Christina Sevebo Riis!

Årets företagare 2016 är Christina Sevebo Riis, VD på Lidingö Elektriska AB.
Publicerad 11 mar 2016

Christina är en synnerligen drChristina Sevebo Riis, VD i AB Lidingö Elektriska iftig och mångfasetterad person och med många järn i elden. Förutom VD skapet i Lidingö Elektriska AB sitter hon i ett antal styrelser av olika slag, Stockby hantverksby, Lidingö Byggmästareförening, för att nämna några. Hon är en av kvartersbasarna på Bosöns båtklubb, vilket kräver gott ledarskap.

Lidingö Elektriska AB har sin start redan 1933 och 1958 köpte farfar Göte Sevebo upp företaget. Christina har varit VD i Lidingö Elektriska sedan 2001 och de senaste åren utvecklat omsättningen från 8 milj. 2012, till 11 milj. 2013 till 16 milj. 2014 och 2015 ser ut att sluta på 20 milj. Det ligger både strategisk tänkande utifrån kundkunskap och gott ledarskap för att klara denna utveckling samt givetvis också duktiga medarbetare.

 

Företagarnas Lidingö Motiveringen till utmärkelsen är:

Årets vinnare representerar ett över 60 år gammat familjeföretag i hantverksbranschen, som klarat sig genom generationsväxlingar med hög kompetens, god finansiell stabilitet samt stor förmåga att skapa nöjda kunder och medarbetare. 

Christina Sevebo Riis har genom sitt strategiska tänkande, mångsidighet, driftighet samt goda ledaregenskaper, utvecklat AB Lidingö Elektriska till ett snabbt växande företag som dessutom blev utsett som ett Gasell-företag 2015 av DI.

 

Katarina Palmstierna, Ordförande Företagarna Lidingö, 11 mars  2016

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor