headphones newspaper video-player

Årets nyföretagare blev Marcus Hedin som driver företaget Starcycle AB!

Stort grattis till Marcus Hedin som driver företaget Starcycle AB som utsågs till Årets nyföretagare under Sollentunas Näringslivsdag!
Publicerad 26 nov 2015

Motiveringen lyder

 

Marcus Hedin har startat sitt företag Starcycle AB med driv och stor målmedvetenhet. På ett år har företaget vuxit från enskild firma till aktiebolag, med en stadigt växande omsättning.

Under samma period har Starcycle gått från en anställd till åtta och från en lastbil till tre. Med strategisk, innovativ och bred marknadsföring har Starcycle lyckats nå fram med sin affärsidé kring recycling och snabbt skapat en bred och återkommande kundbas, med både företag och privata kunder. Marcus själv säger – ”Min glöd för att driva mitt eget företag är enorm! Jag har drömt om att få äga och driva egna företag sen barnsben.” Nöjda kunder berömmer Starcycle för företagets service, proffsighet, effektivitet och trevliga bemötande. Med hjärta och energi gör Marcus sin dröm till verklighet!

Intervju med Marcus Hedin


Hur kom det sig att du startade eget?
Att få äga och driva ett eller flera företag har länge varit en dröm och ett mål som jag en dag skulle göra till verklighet. Den känslan har varit väldigt stark under många år och växt för varje år som gått. Frågan var inte om jag skulle ta det steget utan när. Har alltid haft många idéer och försöker alltid förbättra och förenkla saker. Efter att läst en kommentar någonstans av en säkert väldigt smart person som sa något i stil med detta; "Det är bättre att ha en halv bra idé i händerna på en väldigt driven och bra person än att ha en väldigt bra idé i händerna på en halv bra person". Många har genom årens gång beskrivit mig som en väldigt målmedveten och driven person med hög ambition. Så det innebar att man inte behövde ha en världsrevolutionerande idé att starta med, utan med ett stort driv och engagemang så kunde man ändå göra sin idé framgångsrik. Att göra saker annorlunda, bättre eller enbart paketera det på ett sätt som gör det enklare för kunderna. Jag personligen gillar att ha saker och ting strukturerat, organiserat och var sak har sin plats. Att få bidra med hög servicenivå men ändå på ett personligt sätt till kunderna är något som jag verkligen försöker uppnå när jag startade Starcycle AB. Måste också få rikta ett extra stort tack till NyföretagarCentrum i Sollentuna med Margareta Brathén i spetsen. Hon har varit en stor trygghet redan från början. Någon att bolla tankar och idéer med, någon som pushar dig och kommer med feedback samt någon utomstående som är ärlig och kommer med bra råd utifrån den startposition man har. Oavsett om du ska starta, har precis startat eller om du kommit en bit på vägen. Stort tack Margareta!

När startade du företaget?

Jag började med några tusenlappar på fickan och en enskild firma i april 2014, men eftersom jag fortfarande var anställd på ett annat företag så fick jag jobba kvällar och helger. I september så valde jag att avsluta min anställning och jobba full tid med Starcycle. I december 2014 startade jag Starcycle AB och en kort tid därefter valde jag att flytta över hela företaget till aktiebolaget. Så vi firade vårt första år nu den 1 december 2015.

Vad sysslar företaget med och hur många anställda har företaget?
Vi hjälper företag, privatpersoner och bostadsrättsföreningar med olika typer av bortforsling av bl.a. grovsopor. Vi hjälper våra kunder att tömma förråd, lokaler, garage etc. Föreningar vid vår- & höst-städningar, löpande tömningar av returpapper kärl, wellpapp m.m. Vi utför olika typer av transporter, flytt- & städuppdrag och även enklare montagearbete. Framför allt har vi blivit ett välrenommerat företag inom bolagstömningar och allt kring dödsbon. I dagsläget är vi 9 stycken anställda, en person som hyr in sig till oss och har en ansökan ute just nu för att hitta en person som kan hjälpa oss med bokföring/administration.

Hur ser du på framtiden?
Jag ser positivt på framtiden. Vi har nu etablerat oss på marknaden och fått en stabil grund att bygga vidare på. På vissa områden så kommer vi satsa mera och försöka ta fler marknadsandelar och på så vis öka omsättningen och resultatet samt fortsätta växa stabilt även på dom andra områdena. Med väldigt nöjda kunder, ett av de bästa betygen på hela omdömessajten Reco.se (4,9 av 5,0 från i dagsläget 95 stycken omdömen) och med fortsatt ökad marknadsföring så kommer Starcycle AB att fortsatt ta ytterligare steg framåt och eventuellt växa utanför Stockholms län i framtiden.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter