För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

E65 - Malmö Ystad

Publicerad 24 maj 2023
2+1 måste bli 4. Det är den enkla förklaringen om sydöstra Skåne ska utvecklas för näringsidkare, pendlare, turism, militär och internationella godstransporter. Läs mer i bifogat E65 Magasin, scrolla ner.

Sydöstra Skåne behöver en mer utvecklad infrastruktur som skapar bättre förutsättningar för näringsliv, transporter och turism att utvecklas.

Därför bör en utbyggnad av E65 mellan Ystad och Malmö ha hög prioritet, säger Företagarnas ordförande i Ystad, Lars Larsson

Det finns många anledningar till varför prioriteringen av E65 mellan Malmö och Ystad borde höjas markant;

För rikets säkerhet
Öresundsregionen och södra Sverige har ett utsatt geografiskt läge och den tidigare överbefälhavaren är mycket bekymrad över att den väg som är navet i
Öresundsregionen, som leder trafiken från Danmark till Bornholm, från Malmö till sydöstra Skåne samt till och från det södra skånska regementet P7 Revingehed. 

Den enda vägen till Bornholm
Det räcker att bygga vägar för att ha en säker trafik och fria flöden, då krävs det minst två filer i varje riktning och den utbyggnaden av E65 borde göras nu. Europaväg 65 börjar i Malmö, går via Ystad genom Polen, Tjeckien och Slovakien vidare till Grekland. 

Ystad hamn
Politiker på nationell nivå förstår inte riktigt att Ystad hamn är tredje störst i landet på passagerartrafik, att den är den närmaste sjövägen över sundet – och hur stor mängd transport av varor och förnödenheter som sker, säger Björn Boström, vd för Ystad Hamn Logistik. 95 procent av den tunga godstrafik som passerar Ystad hamn har annan slutdestination än Ystad med omnejd.

Trafikläget skapar både stress och fler olyckor
På 20 år har trafikmängden på E65 mellan Ystad och Malmö mer än fördubblats. Framkomligheten har i samma takt försvårats, något som innebär problem för räddningstjänsten.

Läs mer i E65 Magasin där vi listat alla fördelar med att ta förnuftet till fånga och prioritera en utbyggnad av E65 Ystad Malmö!

Till E65 Magasin

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna