För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Östra Göinge: ”Jag jobbar alltid”

Publicerad 24 maj 2023
För två år sedan tog Martin Skagerholm över Skagerholms Fabriks AB från sin morbror. Bolaget startades av Martins morfar år 1961, då fokuserade man främst på tillverkning av spik och med tiden tillkom byggnadsställningar.

Sedan år 2000 arbetar man inte längre med tillverkning, utan enbart uthyrning av byggnadsställningar och när Martin Skagerholm tog över började de även montera dessa.

– Jag har framgångsrikt drivit företag åt andra i många år och har hela tiden strävat efter att bli min egen, men har bara väntat på rätt tillfälle, säger han.

Att göra affärer, och effektiviseringar och förbättringar är en del av vardagen på bolaget. Redan efter två år uppnådde Skagerholm de mål han hade satt upp, och var framtiden leder återstår att se.

Vad gör ni på ditt företag för att sticka ut i jämförelse med andra branschkollegor?

– Vår service och vår ”action”. Jag jobbar alltid, så det går alltid att nå mig. Vi har en fruktansvärt bra service, sen tror jag att kvalitén på våra grejor är mycket bättre jämfört med andras. Kunderna har kortare och kortare framförhållning, och de vet att när de ringer så löser vi alltid deras problem, säger Skagerholm.

Den prisade företagaren tror på hårt arbete som en väg till lönsamhet. ”Ju mer man jobbar, desto bättre går det för företaget”, säger han. Kanske ligger det djupt rotat i Martin sedan tiden då han arbetade på Scania. Därifrån har han även tagit med sig en förmåga att hela tiden se saker som kan effektiviseras och förbättras.

Vad har varit din största utmaning som företagare och hur löste du det?

– Det var att finansiera köpet av företaget. Det är ganska svårt om man inte har en bra kassa på förhand, men jag hade personer som trodde på mig och fick ihop det i slutändan, säger Skagerholm.

Kan du dela med dig av något råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

– Har du bara en bra idé så är det bara jobba lite hårdare än alla andra, så kommer det att bli ett framgångsrikt företag, säger Skagerholm.

Fler nyheter från Företagarna