podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Helsingborg prisades inför fullsatt näringslivsfrukost

Publicerad 30 maj 2023
Fehmarn Bält-förbindelsen stod på schemat när Marina Plazas stora lokal var fullsatt på tisdagsmorgonen. Men programmets sista punkt var kanske den roligaste, och viktigaste. Årets Företagare i Helsingborg presenterades. Det vinnande bolaget är Bjelin Sweden AB.
Styrelseledamoten och ägaren Daniel Pervan, styrelseledamot Niclas Håkansson och marknadschef Ellinor Persson fick ta emot priser vid utdelningen. Foto: Mariam Huss

– Jag vill börja med att tacka för priset, säger Daniel Pervan, styrelseledamot och ägare, när han kliver upp på scen framför hundratals gäster för att ta emot priserna.

På Bjelin jobbar man med världsledande teknik för storskalig produktion av tåliga och miljövänliga golv. Fiskbensgolv, härdade trägolv, parkettgolv och kompositgolv, allt finns tillgängligt och redo att skickas (kostnadsfritt) till kunderna. Vill man fundera ett varv extra erbjuder bolaget även fria provbitar.

– Golven produceras i våra egna fabriker i Viken. I grunden var det främst klickgolv, nu jobbar vi mer med en helhet, säger Pervan.

Utöver tillverkningen i Sverige har koncernen som Bjelin ingår i, även fabriker Kroatien. Fabriken i Viken har en kapacitet på sex miljoner kvadratmeter golv per år och ligger i nära anslutning till Bjelins svenska huvudkontor i Helsingborg. Där sker även all forskning och utveckling, i världens mest avancerade forsknings- och utvecklingscentrum för golvteknik.

– Vår satsning kommer fortsätta. Inte bara i Sverige utan i hela Skandinavien. Vi har expanderat vidare i Helsingborg, bland annat genom bygget av ett 13 000 kvadratmeter stort lager, säger Pervan.

I koncernen, som omsätter två miljarder kronor årligen, finns drygt 2 000 anställda.

Motiveringen lyder enligt följande:

Ett innovativt företag som har visat enastående tillväxt och banbrytande idéer. En förebild för andra företagare med ett modernt ledarskap som främjar innovation och samarbete. Med fokus på att integrera hållbarhetsaspekter i sina produkter och därigenom värna jordens resurser, tar företaget sitt samhällsansvar.

Fler nyheter från Företagarna