För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Trädgårdssystrarna är Årets unga företagare i Ystad

Publicerad 4 apr 2023
Freja och Julia Lindskog startade sitt företag Systrarna Lindskogs trädgård & design i februari 2015 och har sedan dess utvecklat fyra ben att stå på. De erbjuder trädgårdsservice, trädgårdsdesign, floristik och en handelsträdgård.
Julia och Freja Lindskog är Årets unga företagare i Ystad.

Det hela började av en slump. Båda systrarna sommarjobbade hos en äldre trädgårdsmästare och med det såddes ett frö som senare blev en idé om ett eget företag vilket i sin tur blev till verklighet för åtta år sedan.

– Vi drivs av en stor passion för det vi gör. Vi är helt olika som personer men kompletterar varandra jättebra.

Kärleken till det fysiska arbetet, kreativiteten och kontakten med kunderna är viktiga drivkrafter för systrarna.

– Vi får ofta höra att vi är trevliga och glada. Vi gillar det vi jobbar med och vi gillar människor. Då blir resultatet bra. Vi strävar efter att alltid ge våra kunder det där lilla extra och den passionen tror vi lyser igenom och gör att våra kunder tycker om oss.

Storasystern Freja Lindskog är fenomenal på att organisera, planera, göra listor och utvärdera. Julia Lindskog far runt som ett yrväder och greppar tag i allt som behöver göras. Dessa egenskaper tillsammans utgör det vinnande konceptet.

– Den största utmaningen har varit att hålla sig ajour med alla lagar och regler kring företagande och arbetsmiljö. Det är en ständigt pågående process men vi har bra stöd.

Vad i ert företagande gör er mest stolta?

– Att titta några år tillbaka och se hur mycket vi faktiskt har åstadkommit. Från en tom hästhage till ett företag som omsätter nästan sju miljoner kronor. Och att vi kan erbjuda så pass många en utvecklande anställning. Vi kämpar för att vara en åtråvärd arbetsplats – vi har en stämning på jobbet som vi själva tycker är unik.

De är överens om att stödet hemifrån i kombination med det från Ystad kommun och Nyföretagarcentrum har legat till grund för att det har gått så bra som det har gjort. De unga företagarna är säger att det är viktigt att våga be om hjälp för att kunna fortsätta förbättra verksamheten.

– Vi har många drömmar och visioner. Tid och ekonomi gör att man får skynda långsamt men vi förverkligar våra drömmar en efter en när det är dags. Vi vill utöka och förbättra vår busk- och trädavdelning, bygga upp en visningsträdgård, förvandla en loge till butiks-/kurslokal och så småningom också kunna erbjuda våra kunder fikamöjligheter.

Kan ni dela med er av råd till den som vill vinna Årets unga företagare i framtiden?

– Våga tro på dig själv och din idé. Ta hjälp av de som kan mer än du. Titta tillbaka och var stolt över det du har åstadkommit, snegla bakåt men sikta framåt.

Fler nyheter från Företagarna