För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Våra olikheter verkligen skulle vara en stor fördel"

Publicerad 15 maj 2022
Läs intervjun med Jörgen Segerhag och Johan Elgemark på Sematron AB.

Berätta – hur träffades ni?

Jörgen

Vi träffades första gången i samband med att jag blev invald i styrelsen Företagarna Öresund. Där fanns Johan sen tidigare.

Eftersom vi båda är verksamma i Burlöv och tillhör Burlövsgänget i styrelsen så sågs vi på en hel del möten och något växte fram. Vi var också båda med på Företagarnas förtroendevaldautbildning i Knivsta hösten 2021 och där fördjupades kontakten ytterligare.

Efter en tid fick jag frågan av Johan om jag kunde tänka mig att vara mentor till honom i ett skede där han funderade på att ta över hela Sematron AB från att ha varit delägare.

Vad var det som gjorde att du frågade Jörgen?

Johan

Jag kände att jag behövde någon att bolla med och kände mig kanske lite ensam i detta. Jörgen visste jag hade drivit bolag under många år och kändes som den erfarna och drivna person som jag sökte.

Vad hände sen?

Johan

Efter en tid visade det sig att Jörgen tyckte bolaget var intressant och med utvecklingspotential och där och då började vi prata om att kanske driva bolaget tillsammans. Vi kom ganska snabbt också fram till att våra olikheter verkligen skulle vara en stor fördel. Jörgen med sin erfarenhet kring att bygga varumärken och driva försäljning och jag som har mina styrkor inom produktionen.  

Hur ser det ut framåt?

Jörgen & Johan

Det känns väldigt spännande, vi ser nog båda att genom att öppna upp mer och visa vad vi kan erbjuda kommer vi hitta nya kundsegment. Vår produktion kan anpassas och vara effektiv för en rad olika projekt och kunder.

Fler nyheter från Företagarna