podcast news play företagaren I media förmån faq

Målet: att stärka människors mentala hållbarhet i arbetslivet

Två entreprenörer startade ett karriärutvecklingsprogram för kvinnor under föregående år. Nu har ytterligare ett program adderats för att stärka den mentala hållbarheten för alla människor.
Publicerad 21 jan 2022
Manuela Liegnell ser fram emot nya kurstillfällen. Foto: Caroline Tengen.

– Det började med att jag träffade en likasinnad kvinna. Vi har samma yrkesbakgrund men är olika som personer. Vi satte oss ner i våras och benade ut vad vi såg när vi var ute hos företag och vad vi vill jobba med, säger Manuela Liegnell som bland annat är ordförande för Företagarna Ängelholm.

Manuela Liegnell och affärspartnern Camilla Benckert beteendevetare med en vidareutbildning inom kognitiv beteendeterapi och ledarskap delar både en karriär inom HR och en passion att stärka kvinnor.

Det finns så mycket potential som inte utnyttjas, vi spelar på männens spelhalva i företagsvärlden vilket skapar en del svårigheter, säger Liegnell.

Under karriärutvecklingsprogrammet för kvinnors första omgång, år 2021, deltog tio personer. Målet för nuvarande år är att 40 kvinnor ska delta, och det långsiktiga målet är ha haft minst 200 deltagare.

Det är främst kvinnor som blir sjukskrivna, det har skapats ett arbetsklimat där vi människor inte mår bra och då främst kvinnor blir sjukskrivna. Vi vill jobba med att förebygga psykisk ohälsa genom att komma in innan människor blir sjukskrivna för att stärka dem med rätt av verktyg och effektiva vanor som är hållbara över tid, säger Liegnell.

Föreläsaren och den mentala tränaren Manuela Liegnell berättar att de fick en del mothugg för att enbart kvinnor inkluderades i programmet. Men entreprenörerna kände sig stärkta av syftet och vikten av att ge kvinnor ett forum för att lyfta frågor på ett tryggt sätt. 

Mental hållbarhet

Stärkta av att ha mottagit goda lovord från tidigare deltagare har de nu startat ytterligare ett program som fokuserar på mental hållbarhet för alla människor. 

Man pratar mycket om hållbarhet i företagsvärlden i dag. Det vi saknar i debatten är hållbara människor, säger Liegnell.

Ladies boostcamp pågår i tre dagar - med övernattning  i april, maj och oktober på The lodge resort i Genarp med ett fullspäckat schema. Kurserna i mental hållbarhet sträcker även de sig över tre dagar, däremot utan övernattning. Dessa hålls i Helsingborg i mars och april, fler tillfällen kan tillkomma. Kontaktuppgifter och mer information finns på hemsidan.

 

Denna text är en del av vår artikelserie i Företagarna region syd där vi går varvet runt hos våra föreningar och porträtterar en medlem i veckan. 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.