podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

På gång i Företagarna Öresund

Publicerad 22 apr 2022

April månad avslutades bl a med en Företagssafari där ett gäng medlemmar fick massor av ny kunskap när vi besökte några riktigt intressanta och spännande företag.

Vårt första stop - Carbonia Composites finns på Stora Bernstorp och är en serietillverkare och utvecklingspartner av avancerade kolfiber- och glasfiberkomponenter. Allt från röntgenbäddar till till avancerade komponenter till välkända bilmärken. En mycket imponerande verksamhet där precision och effektivitet är högt på agendan.

Nästa stop - Hr Björkmans Entrémattor där miljöfrågan står i absolut fokus och där man är självförsörjande på el, samtliga leveransbilar går på biogas eller el, själva tvättprocessen sker utan tensider och med ett slutet vattensystem med 98% vattenåtervinning.

Sist men inte minst - GIAB AB och Returhuset som faktiskt revolutionerat försäkringsbranschen genom att ta tillbaka skadade produkter, laga dessa och tillbaka till kund. Numera hanterar man returer för flera stora företag och målet är att cirkulera så många produkter som möjligt.

Verksamheten växer och man finns numera också utanför Stockholm och i Oslo. Samarbete med stora aktörer som IKEA har lämnat avtryck i form av Ikeas återbruksbutik i Eskilstuna - ReTuna Återbruksgalleria.

En summering av dagen blir helt enkelt WOW - så fantastiska företag vi har i närområdet.

Vi har också hunnit med en härlig Företagsfrukost på Tirups Örtagård i Staffanstorps kommun.

Nu går vi in i maj månad och avslutar säsongen med en lunch den 10 maj på Barsebäcks Badhotell och en Företagsfrukost den 24 maj hos en av våra medlemmar Sematron AB i Arlöv.

Vi hoppas på att få träffa så många av er medlemmar som möjligt nu innan vi håller sommaruppehåll.

Anmälning till våra aktiviteter gör du här via hemsidan.

Årets Företagare och Årets Unga Företagare är utsedda i våra kommuner och det kommer att ske utdelningar i våra kommuner framöver. Vinnarna går sen vidare till en regionfinal som äger rum den 31 maj i Malmö.

Vi delar också ut priset Årets Hållbara Företagare tillsammans med Swedbank och det här året delas priset ut i Burlövs kommun.

Har du tips på någon aktivitet du vill att vi ska arrangera eller vill du ta emot oss för ett företagsbesök eller en intervju – hör av dig på oresund@foretagarna.se så tar vi kontakt.

Föreningen växer och alla nya medlemmar bjuds in till en välkomstlunch för att snabbt komma in i föreningen. Känner du något företagare som inte är medlem men är nyfiken på oss, bjud in till någon av våra aktiviteter eller kontakta via oresund@foretagarna.se så berättar vi mer.

Passa på att utbilda dig via vårt förmånliga erbjudande Affärskompetens. Kompetensutveckling har aldrig varit enklare eller mer anpassad efter just ditt företag. Du kan gå digitalt, eller lära dig via e-learning på den tid som passar dig. Läs mer här. 

Vill också passa på att tipsa om vår facebookgrupp där ni som medlemmar gärna för marknadsföra er, efterlysa kontakter m.m. Denna grupp är till för er - klicka här.

Önskar er alla en riktigt fin maj månad!

Styrelsen Företagarna Öresund

 

Fler nyheter från Företagarna