För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Se upp för potthål

Publicerad 12 mar 2024
Har du rätt försäkring som täcker dåligt väglag?
Potthål i vägbanan.

Det är högsäsong för fenomenet potthål som kan uppstå på våra vägar under vintertid. Potthåll kommer av att vatten tränger ner i små porer och håligheter i vägbanan samtidigt som temperaturen rör sig runt noll-strecket. När vattnet fryser och tinar om vartannat, spränger isen sönder håligheten i vägbanan så att hålet blir större – och ett potthål uppstår.

Om ett fordon kör ner i ett potthål kan olika typer av fordonsskador uppstå. Det kan röra sig om bland annat punktering, skador på däck, fälgar, fjädringssystem och/eller framvagn. Vilket ofta innebär höga kostnader för bilägaren.

Undvik stora kostnader genom att ha rätt fordonsförsäkring

För att undvika stora kostnader för liknande fordonsskador är det fördelaktigt och tryggt att ha en bilförsäkring som täcker de mesta kostnaderna. Med GARANT Bil, som är en flexibel fordonsförsäkring för dig som företagare har du ett skydd som täcker och ersätter ovan beskrivna skadehändelser. Du som försäkringstagare betalar då enbart en självrisk (0,1 prisbasbelopp)

Om ditt fordon drabbas av en skada är det viktigt att dokumentera skadehändelsen noggrant för eventuellt anspråk på ersättning, både från bilförsäkringen och från väghållaren eller Trafikverket.

Säkerställ att du har rätt försäkring.

Här kan du läsa mer våra trygga försäkringar för företagare.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna