För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Har du svårt att få betalt av dina kunder? Eller har du svårt att betala?

Publicerad 17 maj 2024
Många företag har nu svårt att betala eftersom de i sin tur har svårt att få betalt. Vad ska man göra när kunder och leverantörer går i konkurs? Här har vi samlat svar från Företagarnas juridiska rådgivning om sena betalningar.
Hur skickar man en kund till Kronofogden? Måste man betala en dålig leverans? Frågor och svar om betalningar från Företagarna.

Det kan hända att dina kunder har svårt att betala och på olika sätt försöker komma ur affären, missar betalningar eller är missnöjda med leveransen och ditt utförda arbete. Som tur är finns det hjälp att få. 

Ibland regnar affärer bort eller en storm i ett annat land gör din leverans sen, kanske en underleverantör går i konkurs eller också har fraktbolaget fått problem på vägen till kund. 

Du har fått en likviditetskris och behöver diskutera med dina leverantörer om att skjuta på betalningar, ändra betalningsvillkor eller skicka tillbaka varor och lämna avtal på inköp av tjänster och produkter din ekonomi inte klarar av. Har du kanske blivit lurad på ett avtal, någon har höjt priset eller råkat ut för ett kostsamt bedrägeri? 

Det är stora och svåra frågor att hantera och det är väldigt viktigt att du gör rätt från början. Som medlem i Företagarna kan du få fri juridisk rådgivning så att du gör rätt, skriver rätt och gör saker i rätt ordning. Medlemskapet kostar från 1790 kr för 12 månader och är en billig försäkring när du behöver hjälp. 

Nedan ser du ett urval svar på vanliga frågor till vår rådgivning och här kan du läsa ännu mer. Det är gratis, alla artiklar är öppna även för dig som inte är medlem och kräver ingen inlogg eller kontaktuppgifter. 

Avtal och köp 

Bluff och bedrägerier 

Vårt varmaste råd är att alltid ta hjälp och helst så snabbt som möjligt. Det gör livet lite enklare, även för en småföretagare. 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna