För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Dags att sätta punkt för kvinnors företagande

Publicerad 7 mar 2023
Tänk inte på den 8 mars. Tänk på den 18 januari i stället.
Företagarnas samhällspolitiska chef Pernilla Norlin. Foto: Oskar Omne.

Det är trångt på den internationella kvinnodagen. Det blir lätt syrefattigt när alla ska säga att de har den skarpaste problembeskrivningen eller den fiffigaste lösningen på jämställdhetsproblemen. Det finns ju rätt så många sådana problem att peka på. Företagandet är ingen frizon från dem. Det är fler män än kvinnor som startar och driver företag. Mer riskkapital flödar till företag som drivs av män än av kvinnor. Kvinnor är i större utsträckning verksamma i branscher med låga marginaler. Men allt det där vet vi ju redan. Eller hur? 

På samma sätt vet vi att det finns väldigt många driftiga företagare som är kvinnor. Förebilder som röjt vägen och vänt upp och ner på invanda föreställningar. Det finns affärsänglar som är kvinnor. Det finns styrelseproffs och företagsledare som är kvinnor. Det finns nätverk som ger kraft och energi. Det finns tjejer som driver UF-företag och det finns massor av drömmar som bara väntar på att förverkligas. En sak är det däremot ganska ont om, det är en större mötesplats där alla kan samlas. Det är här Företagarna kommer in i bilden.  

Den 18 januari arrangerade vi ett fullbokat Wintermingel i Stockholm och lanserade Företagarna W. Företagarna W. (det uttalas W punkt) är ett rikstäckande koncept där vi samlar event, nätverk, webinars och spännande artiklar om kvinnor och entreprenörskap. Syftet är att skapa aktiviteter och stärka dig som entreprenör, oavsett bransch du verkar i om du är etablerad eller i uppstart.  

Håll utkik efter fler aktiviteter eller engagera dig i Företagarna W. själv. Tillsammans kan vi göra skillnad, både den 8 mars och alla årets övriga 364 dagar.  

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna