För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

"Fler branscher måste digitalisera"

Publicerad 23 maj 2023
Malin Kjällström, medgrundare av Nordic Node, en insamlingspartner för startups ser ett behov av att branscher beroende av manuellt beslutsfattande behöver bli mer digitaliserade.
Malin Kjällström, medgrundare av Nordic Node.

Förutom Nordic Node är hon även grundare och arrangör av Gothenburg Tech Week, en ideell organisation som syftar till att bygga och upprätthålla tech- och entreprenörsscenen i Göteborg genom att förbättra förutsättningarna för startups, scale-ups och teknikindustrin. Hon sitter också med i juryn för Årets Unga Idé 2023.

Vilka spännande trender ser du bland nya generationer av företagare?

– Jag ser ett ökat intresse för att bygga hållbara bolag. Jag ser många enmansföretag inom olika branscher, allt från print on demand-produkter till konsulter inom sociala medier och marknadsföring. Jag ser fortfarande många plattformslösningar för HR och medarbetarengagement samt teknologi som förbättrar världen – climate tech, sustain tech och så vidare.

Vilka branscher är i stort behov av att få in nya perspektiv och lösningar?

– Branscher som är beroende av manuellt beslutsfattande måste bli mer digitaliserade och automatiserade, AI har en betydande roll i detta. Fler och fler bolag kommer att delegera olika beslut till maskininlärningsmodeller som kan hitta mönster i den data som beslutet genereras av.

Om du startade ett nytt bolag i dag, vad skulle du satsa på?

– Väldigt bra fråga! Hade jag startat ett bolag i dag hade jag satsat på något som ger mig passiv inkomst, som kan rulla på utan större ansträngning från min sida. Jag hade använt mig av Chat GPT och andra plattformar för att underlätta och effektivisera mitt byggande.

Fler nyheter från Företagarna