För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagen behöver besked om högkostnadsskydd

Publicerad 17 okt 2022
Varje dag räknas för de företag som brottas med höga elpriser.
Bild från nyhetsinslaget i TV4. Se länk till inslaget i artikeln.

När ledarna för de fyra partierna som ingått Tidöavtalet mötte pressen i fredags för att berätta om regeringsunderlaget sade Kristdemokratanas Ebba Busch att de självklart kommer att leverera på vallöftena om ett högkostnadsskydd för elpriset. Samtidigt betonade hon att det är den avgående regeringen som gett Svenska Kraftnät i uppdrag att senast den 15 november återkomma med underlag om hur det kan gå till.

− Vi kan inte agera förrän vi tillträtt, men när vi väl har tillträtt kommer vi att agera omedelbart och göra allt vi kan för att påskynda den processen, sade Ebba Busch.

Det partierna lovade i valrörelsen var att ett högkostnadsskydd för höga elräkningar i vinter skulle vara på plats 1 november. Så vad händer nu?

Företagen behöver besked nu

På lördagen kommenterade Företagarnas chefsekonom Johan Grip läget i ett inslag i TV4. Han betonade att det är skarpt läge nu och att varje dag räknas för de företag som brottas med höga elpriser.

– Det spelar roll om vi får besked i morgon eller den 15 november och vi behöver svaren direkt, sade han i inslaget.

Se hela inslaget på TV4: Försenat elprisstöd ett hårt slag mot företagare.

Fler nyheter från Företagarna