podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fantastiska förebilder hyllades på Företagarnas kongress

På torsdagen prisades flera förtroendevalda i samband med Företagarnas kongress i Norrköping.
Publicerad 20 maj 2022
Foto: Fotograf Ristenstrand.

Taket höll på att lyfta redan till förrätten när Företagarna höll kongressmiddag i den gamla ångpannecentralen Värmekyrkan i Norrköpings industrilandskap. Med stämningen på topp steg spänningen under kvällen i takt med att sanningens ögonblick närmade sig för vilka som skulle kamma hem segern i Årets förening och de andra fem kategorierna som hyllar det fantastiska arbete som Företagarnas förtroendevalda gör i ur och skur, året runt i hela landet.

Juryn har inte haft en enkel uppgift, avslöjade Företagarnas ordförande Fabian Bengtsson. Men trots att alla finalister är värdiga vinnare är det bara en som kan kamma hem pris i varje kategori.

Bland alla eldsjälar, påverkare, förebilder, nytänkare, inspiratörer, organisatörer och doers finns nu vinnarna i Årets Superstar, Årets Förening, Årets Event, Årets Värvare, Årets Påverkare och Årets Valberedning.

Sverige, vi har ett resultat!

Årets Superstar: Lars Grenhage, Företagarna Stenungsund och Tjörn

Lars Grenhage.jpeg
Foto: Fotograf Ristenstrand. 

Årets Superstar har verkligen superkrafter! Denne person är inte bara en drivande kraft och stark profil inom näringslivet, personen inspirerar, leder och får hela styrelsen att blomstra. Det har resulterat i en härlig sammanhållning, medlemsutveckling, relevanta projekt och ökad synlighet på sociala medier. Årets Superstar är Lars Grenhage ,ordförande Företagarna Stenungsund och Tjörn!

Årets Förening: Sunne

Sunne.jpeg
Foto: Fotograf Ristenstrand. 

Det är inte första gången Årets Förening varit på nomineringslistan. Föreningen har trots pandemi och en stor andel nya styrelsemedlemmar lyckats hålla i arbetet och månat om sina medlemmar! De har löpande arrangerat event och möten såväl fysiska som digitala med politiker, medlemmar och kommunen vilket inte bara resulterat i fler medlemmar utan en styrelse med full energi! Hårt slit och arbete krattar vägen för hur en riktigt bra förening kan se ut – och inte vilken som helst, utan den bästa! Årets förening är Sunne!

Årets Event: Lunch för det kvinnliga affärsnätverket i Lidköping

Årets event.jpeg
Foto: Fotograf Ristenstrand. 

Årets Event tar ett krafttag för den grupp som endast företräds av 22 procent av företagsledarna i svenska aktiebolag. Eventet gör alla rätt i att lyfta fram förebilder inom denna grupp och det behövs för att fler ska välja företagandet. Årets Event har även hittat samarbetsformer som inkluderar Företagarnas nationella partners vilket stärker Företagarnas position ytterligare. Årets Event är Lunch för det kvinnliga affärsnätverket i Lidköping!

Årets Värvare: Arne Westh Företagarna Woxnadalen

Arne Westh.jpeg
Foto: Fotograf Ristenstrand. 

Årets Värvare tröttnar aldrig! Genom samarbete med Företagarnas nationella värvare har Föreningen en medlemsutveckling på härliga 21,3 procent. Åker man ovan molnen hamnar man hos Årets Värvare, Arne Westh Företagarna Woxnadalen!

Årets Påverkare: Ola Granholm, Orsa

Ola Granholm.jpeg
Foto: Fotograf Ristenstrand. 

Årets Påverkare sägs vara klok som en bok och drivs av att arbeta mot ett företagsklimat i världsklass. Genom digitala sändningar och intervjuer med företagare och politiker når den här stjärnan ut medialt på ett i särklass strålande sätt.  Engagemanget hos denna hemvändare har bidragit till att föreningen idag har högst markandsandel av alla föreningar i landet! Årets påverkare är Ola Granholm, Orsa!

Årets Valberedare: Frida Sandin, Marie Ferntoft och Roger Ossmin, Företagarna Linköping

Valberedning.jpeg
Foto: Fotograf Ristenstrand. 

Valberedningen har verkligen arbetat för att se till att rätt person är på rätt styrelseplats. Det har gett en stabil och mångfacetterad styrelse med rätt kompetenser och attityd. Det är inte alltid det behövs pengar för att starta en långsiktig och hållbar bank. Ibland räcker det med en valberedning i världsklass som tänkt till och som rekryterar med fingertoppskänsla och tillgänglighet. Årets valberedare är Frida Sandin, Marie Ferntoft och Roger Ossmin, Företagarna Linköping!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna