För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Det är din resa och ingen annans

Publicerad 31 jan 2022
Fortsätt framåt och tro på din idé, skriver Emma och Emma i entreprenörskrönikan.

Att vara företagare är inget arbete, det är en livsstil. Absolut, det finns mycket experthjälp att få men i slutet av dagen så är det du själv som är ansvarig för ditt företag. Livet som företagare är som att åka berg-och dalbana. Det går upp och ner och ibland undrar man vad sjutton man gett sig in på… Men oss emellan, vi vet ju att vi alltid kommer hoppa på den där berg-och dalbanan igen.

Vi heter Emma och Emma och sedan januari 2020 så driver vi Entreprenörspodden. Det är en podcast där lyssnaren får följa oss på vår företagsresa samtidigt som de gör sin.

Vi driver också Emma & Emma AB där vi hjälper företag att nå ut till kunden. Vår största inriktning är att hjälpa företag med deras digitala närvaro. Genom kurser eller enskild coachning. Företagen har också möjligheten att lämna över sina sociala medier till oss så sköter vi den delen.

Vi kommer skriva entreprenörskrönikor här hos Företagarna en tid framöver. Vi ska dela med oss av våra reflektioner och erfarenheter som företagare. Kanske har vi mycket gemensamt?

Vad är ett misslyckande?

Dagen vi tog steget att starta ett företag förknippar vi med känslor som frihet, mod och stolthet. Den dagen hade vi valt att trotsa alla tankar som men, om och kanske. Den dagen sa vi nej till stadig lön, betald semester och trygghet. Vi gav oss ut med visionen om att skapa en arbetsplats, kanske inte bara för oss själva utan också för andra människor i framtiden. Vi visste att allt nu låg i våra egna händer, nu var det upp till oss att skapa den framtid som vi ville ha.

Vi hör ofta människor använda orden lyckas och misslyckas, speciellt det sistnämnda. Inte nog med att vi själva är duktiga på att uppmärksamma våra brister och misslyckanden, som företagare har man även ögonen på sig. Den där dagen då vi gjorde något som väldigt många människor inte vågar, kanske drömmer det själva om att ta det steget att fullfölja sin dröm, att starta ett bolag men är inte där än, kanske kommer de aldrig dit.

Vi pratar ofta om att det finns olika sorters människor, de som tittar på dig och de som ser dig. De som ser dig är med dig i motvind och firar med dig i medvind. Sen har vi de där personerna som tittar på dig. De har ställt dig på en scen för att du ska visa vad du går för. Och ganska snart kan de slå sig ner bekvämt i soffan och söka upp ditt företag på allabolag.se och bestämma sig, har du lyckats eller misslyckats?

I företagsbranschen så är det pengarna som bestämmer om vi lyckas eller inte. Absolut, för oss som företagare så är pengar en enorm drivkraft, vi vill inte syssla med en dyr hobby. Pengar spelar roll men ingenting är avgjort förrän du själv säger det: du, du, du och ingen annan. Du är kanske själv inte nöjd med din omsättning och saker har inte gått precis som du tänkt. Eller så går allt precis som du tänkt och enligt plan även om du vet att det inte syns i siffrorna än. Oavsett vilket så är det din resa och ingen annans.

Att lyckas är för oss att fortsätta framåt och tro på oss och vår idé, ändra riktning när vi vill eller behöver. Vi kommer att misslyckas, om vi nu ska kalla det så, mer än en gång. Men det kommer att göra att vi blir smartare, starkare och få fler lärdomar längs vägen, på den resa som vi själva har skapat. Alla ni som tagit det steget, steget att våga starta och bygga något eget, NI HAR LYCKATS!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna