För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Politiken måste göra skillnad för småföretagen

Publicerad 20 nov 2021
Villkoren för landets mindre och växande företag är avgörande för vårt lands framtida välstånd, skriver Företagarna i en debattartikel apropå Liberalernas landsmöte.
Foto: Stillbild från Liberalernas sändning av partiledaren Nyamko Sabunis inledningstal på partiets landsmöte, liberalerna.se.

Den 19-21 november håller Liberalerna landsmöte i Linköping för att klubba igenom partiets politik inför valet och välja partistyrelse.

I en debattartikel i Corren apropå partiets landsmöte skriver Företagarnas vd Günther Mårder och regionchef Frida Boklund att hela samhället förlorar när företag tvingas att lägga ner sin verksamhet på grund av hot och våld, krångliga regelbördor eller brist på rätt kompetens att anställa.

I en uppmaning som egentligen riktar sig till alla partier men som just denna helg är särskilt angelägen för Liberalerna att reflektera kring skriver de att det är viktigt med reformer inom tre områden jämte minskad regelbörda, sänkt skattetryck och tillgång till kompetent arbetskraft, som skulle underlätta för företagare att driva sina verksamheter.

Nolltolerans mot vardagsbrott 

En av fem företagare har funderat på att lägga ner sin verksamhet på grund av brottsligheten. En ofattbar siffra. Det krävs flera åtgärder för att motverka och bekämpa brotten mot företagare. 

Läs  mer om brott mot företagare. 

Rätt upphandlingskrav på rätt plats

För att öka medverkandet och bidra till en sund konkurrens är det viktigt att upphandlande myndigheter för en dialog med näringslivet kring sitt kravställande. Öppna upp för fler företag att delta i upphandlingar – det tjänar hela samhället på.

Läs mer om småföretagarvänlig offentlig upphandling. 

Den gröna omställningen är vår tids ödesfråga 

Svenska småföretag vill bidra och vara längst fram i den gröna omställningen, men hindras alltför ofta av stelbenta krav och byråkratiska system.

Läs mer om småföretagens hållbarhetsarbete.

När företag växer, växer Sverige. När Sverige växer, växer välståndet hos var och en av oss, avslutar Günther Mårder och Frida Boklund debattinlägget.

Fler nyheter från Företagarna