podcast news play företagaren I media förmån

FHM backar: fullvaccinerade ska testa sig

Från och med den 22 november ska återigen fullvaccinerade med symtom testa sig för covid-19.
Publicerad 17 nov 2021

Från och med den 1 november har Folkhälsomyndigheten rekommenderat att fullvaccinerade personer med symptom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion inte behöver testa sig för covid-19. Något som Företagarna nyheter skrivit om tidigare.

Nu ändrar Folkhälsomyndigheten åter sin rekommendation, vilket Ekot i Sveriges Radio rapporterar om på onsdagen. Från och med den 22 november är rekommendationen att personer över sex år bör testas oavsett om de är vaccinerade eller inte. Bara de som under det senaste halvåret haft konstaterad covid-19 undantas.

I ett pressmeddelande skriver myndigheten att orsaken är dels en ökande smittspridning i Europa, dels att det är troligt att det kommer att ske en ökning av smittspridningen även i Sverige under de kommande veckorna, enligt Folkhälsomyndighetens scenarier. Redan nu har regionerna Västmanland och Örebro noterat ökad smittspridning.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.