För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

FHM backar: fullvaccinerade ska testa sig

Publicerad 17 nov 2021
Från och med den 22 november ska återigen fullvaccinerade med symtom testa sig för covid-19.

Från och med den 1 november har Folkhälsomyndigheten rekommenderat att fullvaccinerade personer med symptom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion inte behöver testa sig för covid-19. Något som Företagarna nyheter skrivit om tidigare.

Nu ändrar Folkhälsomyndigheten åter sin rekommendation, vilket Ekot i Sveriges Radio rapporterar om på onsdagen. Från och med den 22 november är rekommendationen att personer över sex år bör testas oavsett om de är vaccinerade eller inte. Bara de som under det senaste halvåret haft konstaterad covid-19 undantas.

I ett pressmeddelande skriver myndigheten att orsaken är dels en ökande smittspridning i Europa, dels att det är troligt att det kommer att ske en ökning av smittspridningen även i Sverige under de kommande veckorna, enligt Folkhälsomyndighetens scenarier. Redan nu har regionerna Västmanland och Örebro noterat ökad smittspridning.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna