För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Äntligen! Nu släpps Årets 103 unga idéer 2021

Publicerad 20 maj 2021
För sjätte året i rad presenterar Företagarna listan 103 unga idéer – en topplista som lyfter unga företagare (max 35 år) med samhällsförbättrande företagsidéer. I år är listan proppfull med nytänkande företag inom bland annat rymdteknik, AI, solenergi, cancerforskning, integration och FemTech.
På årets omslag syns Somit Fessehazion, Tom Hackenberg, Sandra Nilsson, Mustafa Zatara, Milton Lönnroth och Faisa Abdi. Foto: Evelina Carborn.

– Vi är otroligt stolta över att för sjätte året i rad uppmärksamma unga förebilder med listan 103 unga idéer. Den här listan speglar verkligen den unga entreprenörskraft som finns i hela landet, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Syftet med listan 103 goda idéer – som tas fram tillsammans med Almi Företagspartner - är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap på något vis bidrar till utveckling, mångfald och välfärd i samhället. Det är helt enkelt företagsidéer som vill göra världen till en lite bättre plats, något som kanske aldrig varit viktigare än nu.

– Vi har nu levt med pandemin i mer än ett års tid. Sverige är nu i ett stort behov av goda idéer som har chans att växa till framgångsrika företag som skapar nya jobb och välfärd, säger Günther Mårder.

Nytt för i år är att listan även omfatta priset Årets Unga Idé. Priset delas ut i oktober senare i år. Tre företagare på listan tilldelas ett stipendium på 50 000 kronor som delas ut av Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse.

Om Årets 103 unga idéer
Listan sammanställs i samarbete mellan Företagarna och Almi Företagspartner. I urvalsprocessen ingår också Företagarnas regionkontor, Företagarnas unga nätverk, inkubatorer och startupnätverk i hela landet. Listan togs fram för första gången 2016 och publiceras i Tidningen Företagaren.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna