headphones newspaper video-player
LIVE på fredag - allt om Brexit för företagare

Ställ dina frågor om nya förmånsreglerna

Har du förmånsbil? I år rullar flera nya regler in som påverkar dig. Passa på att ställa dina frågor i Företagarna LIVE som sänds på fredag med temat tjänstebil.
Publicerad 2 feb 2021

Första halvåret 2021 rullas flera förändringar ut som gör det dyrare att ha förmånsbil. Detta tar Företagarna LIVE fasta på i kommande avsnitt

philip rund.pngPhilip Thunborg, näringspolitisk expert på Företagarna specialiserad på hållbarhet och transportfrågor, är en av gästerna i livesändningen som kommer kunna svara på tittarnas frågor. Han konstaterar att även om flera av förslagen inte nödvändigtvis är särskilt bra behöver du som kör bil i företaget känna till dem. 

− Hållbara transporter vill en stor andel av företagen ha, det vet vi. Men de här förslagen är inte rätt väg att gå, de riskerar tvärtom göra att vi får se en utveckling åt andra hållet, säger Philip Thunborg.

Dyrare förmånsbil 2021

Ta chansen att ställa frågor

Trots det kan förändringarna i skattereglerna kring förmånsbilar och bonus-malus bli verklighet. Och är därmed viktiga för företagare som kör tjänstebil att känna till. 

− Kör du förmånsbil behöver du sätta dig in i de här förslagen så att du inte åker på en dyr överraskning, säger Philip Thunborg.

Övriga gäster är Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Cars Sverige, Philip Thunborg, politisk expert Företagarna, Emma Sommare, vd Sommare Profil samt Jessica Rosencrantz, miljö-och klimatpolitisk talesperson (M) och Lorentz Tovatt, klimatpolitisk talesperson (MP).

Har du frågor till Philip Thunborg eller någon av de övriga gästerna kan du ställa dem direkt under sändningen på Företagarnas sida på Facebook (i kommentarsfältet) eller mejla live@foretagarna.se.

Till Företagarna LIVE

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Höj tempot i den digitala omställningen

Digitalisering är en prioriterad fråga för EU-kommissionen och för regeringen. Företagarna anser att den bör fokusera på att underlätta för mindre och växande företag.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen