För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ställ dina frågor om nya förmånsreglerna

Publicerad 2 feb 2021
Har du förmånsbil? I år rullar flera nya regler in som påverkar dig. Passa på att ställa dina frågor i Företagarna LIVE som sänds på fredag med temat tjänstebil.

Första halvåret 2021 rullas flera förändringar ut som gör det dyrare att ha förmånsbil. Detta tar Företagarna LIVE fasta på i kommande avsnitt

philip rund.pngPhilip Thunborg, näringspolitisk expert på Företagarna specialiserad på hållbarhet och transportfrågor, är en av gästerna i livesändningen som kommer kunna svara på tittarnas frågor. Han konstaterar att även om flera av förslagen inte nödvändigtvis är särskilt bra behöver du som kör bil i företaget känna till dem. 

− Hållbara transporter vill en stor andel av företagen ha, det vet vi. Men de här förslagen är inte rätt väg att gå, de riskerar tvärtom göra att vi får se en utveckling åt andra hållet, säger Philip Thunborg.

Dyrare förmånsbil 2021

Ta chansen att ställa frågor

Trots det kan förändringarna i skattereglerna kring förmånsbilar och bonus-malus bli verklighet. Och är därmed viktiga för företagare som kör tjänstebil att känna till. 

− Kör du förmånsbil behöver du sätta dig in i de här förslagen så att du inte åker på en dyr överraskning, säger Philip Thunborg.

Övriga gäster är Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Cars Sverige, Philip Thunborg, politisk expert Företagarna, Emma Sommare, vd Sommare Profil samt Jessica Rosencrantz, miljö-och klimatpolitisk talesperson (M) och Lorentz Tovatt, klimatpolitisk talesperson (MP).

Har du frågor till Philip Thunborg eller någon av de övriga gästerna kan du ställa dem direkt under sändningen på Företagarnas sida på Facebook (i kommentarsfältet) eller mejla live@foretagarna.se.

Till Företagarna LIVE

Taggar
Fler nyheter från Företagarna