För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Än en gång: alkoholförbudet förlängs

Publicerad 4 feb 2021
För restaurangbranschen innebär torsdagens besked ännu en dyster nyhet.
Foto: Shutterstock.com

Ett tufft men nödvändigt besked. Så beskrev statsminister Stefan Löfven torsdagens besked om att regeringen förlänger förbudet mot att servera alkohol efter klockan 20 med ytterligare minst en vecka. Socialminister Lena Hallengren flikade i att det troligen kommer att gälla under hela februari månad.

− Företagarna har efterlyst tydliga besked så att alla restaurangföretagare vet vad som gäller. Att statsministern och socialministern inte är helt samspelta ens på samma pressträff illustrerar den problematik som vi och många andra pekat på, säger Pontus Lindström, näringspolitisk expert på Företagarna.

Regeringen aviserar även att det tidigare införda förbudet mot servering av alkohol efter klopontus lindstrom rund 150px.pngckan 22.00 kommer att förlängas när det förstärkta förbudet hävts.  

Ännu ett dystert besked

För restaurangbranschen innebär torsdagens besked ännu en dyster nyhet. Många företag kämpar i motvind med att hålla verksamheten i gång. Några nya besked om stöd kom dock inte under pressträffen med regeringen. Däremot finns uppgifter om att omställningsstödet kan komma att försenas på grund av problem med att få konstruktionen för stödet godkänt av EU-kommissionen.

− De stödåtgärder som finns på plats är för många drabbade företagare ett luftslott som inte går att nyttja. Många företag har väntat i ett halvår på att få pengar utbetalda efter att ansökan skickats in, säger Pontus Lindström.

Fler nyheter från Företagarna