headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Nya Volvo V90. Den perfekta företagsbilen

3 sep 2020
Volvos stora kombi V90 introducerades 2016 och blev snabbt Sveriges populäraste bilmodell. Rymlig kupé och stort lastutrymme, avancerad säkerhet med smarta förarstöd samt inte minst riktigt hög komfort föll bilköparna i smaken. Nu introducerar Volvo uppdaterade V90 med förfinad design och enbart elektrifierade motoralternativ, mildhybrid eller laddhybrid.

Den nya och modernare exteriören på Volvo V90 har skapats genom att Volvos designers jobbat med längre sammanhållna linjer i front och bakparti, där även avgasrören nu är helt dolda under den bakre stötfångaren för att skapa en obruten linje. Nya dimljus, sekventiell blinkers och Volvos typiska bakljus ger ytterligare karaktär åt V90.

Attraktiv totalekonomi

Volvo V90 tillsammans med helhetslösningen Business Lease ger en mycket bra totalekonomi. I Business Lease ingår leasing i Volvofinans Bank, försäkring i Volvia och ett serviceavtal, allt till ett attraktivt paketpris. CarPay-kortet med drivmedelsrabatt ingår också och att företagets alla bilkostnader kommer på en faktura underlättar hanteringen.

Ladd- eller mildhybrid

Volvo V90 som laddhybrid har blivit mycket populär och står för omkring en fjärdedel av försäljningen i Sverige. I modellår 2021 finns två laddhybrider, båda med möjligheten att köra helt på eldrift. Med en räckvidd på dryga 40 km kan många göra det mesta av sin dagliga körning på el. Föraren får även ett riktigt lågt förmånsvärde, från 2308 kr/mån netto för en V90 Recharge.

Övriga motoralternativ är mildhybrider med bromskraftåtervinning. Volvos mildhybrider sänker bränsleförbrukningen och utsläppsnivåerna med upp till 15 procent under verkliga körförhållanden.

Fler laddmöjligheter

Volvo V90 har nu även dubbla USB-C laddningspunkter i baksätet som ersätter de gamla 12-voltsuttagen. Den trådlösa laddningsfunktionen för smarta telefoner som först introducerades i den kompakta XC40 kan nu väljas till på de flesta varianter av V90.

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap