podcast news play företagaren I media förmån

Ästad Vingård vinner tredje pris i Årets Företagare

Tredjepriset i Årets Företagare går till Linda Pettersson, Daniel Carlsson och Mattias Glamheden, Ästad Vingård i Halland.
Publicerad 14 okt 2020
Se filmen när Linda Pettersson, Daniel Carlsson och Mattias Glamheden överraskas med tredje pris i Årets Företagare.

− Jättekul, vi är jättehedrade, det trodde vi inte. Superkul, säger en överraskad Daniel Carlsson.

Varför tror du att ni har fått den här utmärkelsen och blivit tredje bäst i Sverige?

Halland-ÅF-cirkel.png− Vi är vågade, tror på oss själva och lever vår dröm varje dag. Och att vi verkligen utvecklar unika produkter och upplevelser är något som vi själva uppskattar väldigt mycket. Ett företag i framkant i den här branschen, säger Linda Pettersson.

Ästad Vingård är en av Sveriges främsta vingårdar som erbjuder ett förstklassigt resmål med smak i centrum.

− Syskonen på Ästad har inte bara lyckats odla vin ur den halländska graniten, de har skapat upplevelser som är utöver det vanliga. På många sätt personifierar de det bästa med kreativiteten som spirar på landsbygden, säger Günther Mårder, vd Företagarna.

Juryns motivering

Det började med en pappa som grävde en sjö. Ur böljorna steg tre unga entreprenörer. Med ärvd lekfullhet och smart affärslust byggdes en riktigt svettig anläggning, som fångade gäster med god mat, förnämligt boende och egna rankor. Ett unikt exempel på vad man kan göra med en före detta bondgård. Det här är, för att citera en av jurymedlemmarna; ’ett spa för alla sinnen som tog mig med storm och som jag gärna besöker igen, och igen och igen’.

 

Om Årets Företagare

Årets Företagare är en utmärkelse för att uppmärksamma, hylla och lyfta företagare. Den delas ut av organisationen Företagarna. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.

Våra föreningar utser varje år sin lokala vinnare och av dessa cirka 200 representanter utser våra regioner 21 regionala finalister som går till final i Stockholms stadshus. I år är ceremonin på grund av restriktionerna kring corona-pandemin istället ett livesänt firande på webben.

Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.