För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hundratals följde live-sändning om offentlig upphandling

Publicerad 13 mar 2020
Offentlig upphandling stod på agendan när hundratals företagare runt om i landet följde Företagarna LIVE - ett webbsänt format som passar bra med tanke på pågående epidemi.

Företagarna LIVE är en direktsändning där Företagarnas föreningar runt om i landet samlas för att ta del av innehållet och ställa frågor direkt till de deltagande experterna. Denna gång var temat Offentlig upphandling, som enligt visningsstatistiken följdes av några hundra personer direkt när det sändes.

Närmare 40 föreningar hade ordnat träffar för att gemensamt följa frågestunden med de inbjudna gästerna Eva-Lotta Löwstedt Lundell, vd SKL Kommentus, Magnus Johansson, konkurrens- och upphandlingsexpert Företagarna och Rikard Jermsten, generaldirektör Konkurrensverket.

Trotsade viruset

De fysiska träffarna blev dock helt förståeligt mindre välbesökta än normalt på grund av corona-epidemin.

- Man kan anta att en del valt att följa sändningen enskilt istället för att gå på event med många deltagare just i dessa dagar, vilket är fullt förståeligt. Här visar också LIVE-formatet sin styrka, vi har även normalt många som följer LIVE på egen hand vid sidan av föreningarnas möten, säger Max Petterson, projektledare för området föreningar på Företagarna och arbetar med kommunikationen kring LIVE.

- Men det vi ser är att de flesta event ändå ägt rum för de som valt att komma, och det har varit trevliga och kunskapsfyllda sammankomster! Att mötas och diskutera ämnet för sändningen också lokalt sinsemellan är en viktig del av hela idén med LIVE.

Givande diskussioner

Flera rapporter har kommit in från föreningarna om eventet, bland annat på deras lokala Facebooksidor.

Företagarna Sollefteå hade besök av både lokala företagare och upphandlingsenheten. "Bra sändning och givande diskussioner" hälsar ordförande Sandra Molitor Sjöberg.

På Österlen finns på sändningsdagen inga konstaterade fall av Covid19, så här har vi nästan fyllt lokalen, berättar Dennis Ariton från Företagarna Österlen. "Det är vi naturligtvis väldigt glada för"

Där följde man också upp sändningen med intressanta diskussioner med kommunens upphandlingsstrateg.

Ola Granholm hälsar från Företagarna Orsa att han upplever ett "kanonbra" resultat av sändningen och det lokala mötet.

"Nu ska vi få till ett av Sveriges bästa upphandlingsklimat i Orsa. Vi tittade på Företagarnas livesändning tillsammans och hade sen en dialog om hur Orsa kommun och de kommunala bolagens upphandling kan utvecklas mot 'Lätt att göra rätt och svårt att göra fel'".

Fler nyheter från Företagarna