För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Som en skänk från ovan"

Publicerad 26 jun 2020
Ny webbshop och andra, ännu hemliga, digitala projekt väntar för Svenska Norrbygg, en av mottagarna av Norrbotten Business Support.
Pengarna kommer att användas till digitala projekt av olika slag. Foto: Shutterstock

– Vi har aldrig fått ta emot liknande bidrag så det kändes som en skänk från ovan när beskedet kom att vi får ta emot pengar från Norrbotten Business Support för att komma igång med våra planer, säger Stefan Skagervik, vd på Svenska Norrbygg.

stefan s.pngStödet ges till företag som på något sätt påverkats av krisen för att stötta planer på utveckling och innovation. Stefan Skagervik berättar att coronavåren för företaget, som har basen i Sjulsmark utanför Piteå, inleddes med en kraftigt minskad orderingång och extremt hög sjukfrånvaro.

– Det blev tvärstopp men det har återhämtat sig relativt snabbt. Det var mest en oro om det skulle bli värre, men vi fick exempelvis varsla och säga upp våra lärlingar. Nu har jobben börjat komma tillbaka. Vi har många privatkunder och de befinner sig mer i hemmet och ser saker de vill få åtgärdade.

Webbshop för återbruk

Pengarna kommer att användas till digitala projekt av olika slag. Delar av planerna vill Stefan Skagervik hålla lite hemliga ett tag till, men bland annat handlar det om att utveckla en webbshop.

– Dels är vi återförsäljare för kakel och vi vet att kunderna vill kunna handla online. Dels tittar vi på möjligheten på att sälja  överblivet material från byggnationer för återbruk, och på att man via webben kan beställa hantverkstjänster.

Om Norrbotten Business Support

Norrbotten Business Support är ett ekonomiskt bidrag för att stötta utveckling och innovation av företag i Norrbotten som drabbats av coronakrisen.

Företagarna delar ut stöden tillsammans med Norrbottens Handelskammare och pengarna som delas ut är ett bidrag från Facebook.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna