podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bättre hemsida i sikte tack vare stödet

Publicerad 24 jun 2020
Norrbottens Bildemontering är ett av de företag som tilldelats Norrbotten Business Support. "Betydelsefullt" säger vd Sara Forsman som vill satsa på webbplatsen.
Norrbottens Bildemontering i Storsund, sydväst om Älvsbyn i Norrbotten, är en av mottagarna av Norrbotten Business Support som Företagarna är med och delar ut. Foto: Norrbottens Bildemontering

Norrbottens Bildemontering i Storsund, sydväst om Älvsbyn i Norrbotten, återvinner material från fordon och säljer begagnade bildelar. Under pandemin försvann efterfrågan och kundantalet minskade.

Sara Forsman vd– Bilägare har inte lämnat in bilen på verkstaden i samma utsträckning. Det har gjort att verkstäderna har haft problem att få tag i delar, och minskat efterfrågan på begagnade.  En del av materialet som kommer från fordonen får vi idag betala för att bli av med, berättar Sara Forsman som är vd. 

Problematiken lyfte hon i sin ansökan till Norrbotten Business Support – ett ekonomiskt stöd som nu delas ut av Företagarna i samarbete med Norrbottens Handelskammare och som Facebook finansierar. Och glädjen var stor när beskedet häromdagen kom att Norrbottens Bildemontering är ett av de företag som valts ut av juryn att få stödet.

– Att få ett stöd i form av pengar är betydelsefullt. Det är oerhört generöst att vi företagare får ett stödpaket. Tacksamt tar vi emot stödet.

Vad kommer ni använda pengarna till?

– Vi kommer använda pengarna till utveckling av hemsidan. Det finns många möjligheter att utveckla hemsidan för att bli mer hållbar ekonomiskt, och med stödet får vi en bra möjlighet.

Norrbottens Bildemontering är sedan tidigare medlemmar i Företagarna och får också ett kommande års medlemskap betalt som en del av "vinsten".

– Det är en bra organisation. När det är olika typer av kriser behöver vi företagare en trygghet och det kan Företagarna erbjuda. 

Sara Forsman nämner bland annat att det är positivt att Företagarna tar fram förslag till regeringen för att ge dem bästa förutsättningarna att ta bra beslut. Hon lyfter också den juridiska rådgivningen Företagarna erbjuder.

– Den kommer vi att använda oss av om behov uppstår. Jag tycker också det har varit intressant att lyssna på #företagarpodden med Günther Mårder, nyttig information för oss företagare, säger Sara Forsman.

Om Norrbotten Business Support

Norrbotten Business Support är ett ekonomiskt bidrag för att stötta utveckling och innovation av företag i Norrbotten som drabbats av coronakrisen.

Företagarna delar ut stöden tillsammans med Norrbottens Handelskammare och pengarna som delas ut är ett bidrag från Facebook.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna