podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Är vi ett steg närmare en lösning som förenklar för arbetsgivare?

Publicerad 23 jan 2020
Företagarnas Erik Ageberg har träffat socialförsäkringsministern och fått svar på sitt brev. Betyder det att vi snart kan få se en ny ruta på läkarintygen som hjälper arbetsgivare bedöma sjukskrivningars längd?
Regeringskansliet svarar att de gett i uppdrag åt Försäkringskassan och Socialstyrelsen att arbeta vidare med vår ruta.

Ett nytt år – och hur går det med Rutans resa, undrar ni förstås! Här kommer svar från Erik Ageberg, Företagarnas expert på socialförsäkringar.

– I höstas skickade vi på Företagarna ett brev till socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi där vi efterfrågade stöd för arbetsgivare när deras medarbetare blir sjukskrivna. Tanken är att det blir i form av en ny ruta på läkarintyget som hjälper till att bedöma sjukskrivningars längd.

Frågan togs upp i en riksdagsdebatt, och så, precis före jul, fick vi svar från Regeringskansliet att de har gett i uppdrag åt Försäkringskassan och Socialstyrelsen att arbeta vidare med frågan.

Dessutom har vi träffat Ardalan Shekarabi i ett möte där vi berättade om det stöd och den hjälp som landets alla företagare behöver för att kunna bidra till att minska sjukfrånvaron. 

Upp till ministern!

Nu är det upp till ministern att visa att regeringen är intresserade av att ge företagare de verktyg ni behöver!

Man får räkna med att det tar ett tag innan vår ruta på läkarintyget blir verklighet. Förändringar tar tid.

Men vi på Företagarna jobbar outtröttligt vidare. I början av februari träffar vi Försäkringskassan för att följa upp hur arbetet med Rutan går.

Håll utkik här på företagarna.se för att hänga med på resan!

Följ resan!

Häng på oss under resans gång och inspireras kring hur du själv kan skapa förändring.

Fler nyheter från Företagarna