podcast news play företagaren I media förmån

#localhero ska stötta Norrbottens företag genom kristider

Goda exempel: Snabbfotat initiativ ska stötta lokala företag i Norrbotten.
Publicerad 1 apr 2020
Jan Öhman, Skospecialisten Boten i Boden, Jannice Tiger, Ann-Sofie Patomella, Emelie Hedberg, Åsa Rönnbäck, Stil & Form i Luleå, Robert Öberg, Koler Elvis Kök & Catering i Öjebyn och Rena Rama Delikatesser i Piteå, Johanna Eriksson, Blomsterlandet i Luleå, Elisabeth Lönnberg, MG:s Mode i Piteå, Tom Sandberg, Boströms Ur & Guld i Luleå, Maria Sharma, Örjans Dam & Herr i Boden och Krister Boman, Cervera i Luleå. Foto: Norr Media

Via Instagramkontot Local Hero Norrbotten och hashtaggen #localheronorrbotten ska personerna bakom de lokala företagen uppmärksammas och också peppa till vad man som enskild kan göra för att stötta dem.

Initiativet, som också vill lyfta goda exempel och hjälteinsatser, startades i Piteå av företagaren Lisa Hellmér, som driver Pensionatet i Piteå, tillsammans med Linda Granberg och My Bergström. I en intervju i Norrbottens Affärer berättar Lisa Hellmér att tanken är att man i Norrbotten fortfarande har en chans att rädda många företag, medan man i exempelvis Stockholm redan är mitt i krisen.

Kanske kan behålla "mysiga stället på hörnet"

–  Jag tänker att vi kan vända det här innan det är försent, eftersom läget här inte är som i Stockholm riktigt än. Om vi norrbottningar är snabba så kan vi behålla det där mysiga stället på hörnet, säger Lisa Hellmér till tidningen.

Initiativet med #localhero har nu spridit sig till över 25 andra ställen, både till kommunerna i regionen och över hela landet. Man har också fått med sig lokal media i form av Norr Media på tåget.

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.