För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna i Expressen: Nu behövs ett kostnadsstöd

Publicerad 20 apr 2020
Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna, lyfte bland annat behovet av ett kostnadsstöd för krisdrabbade företagare när han intervjuades i Expressen TV.

I klippet kommenterar Daniel Wiberg vårbudgeten som presenterades förra veckan med fokus på de stödåtgärder som kommit för att stötta företag i krisen.

- Vi tror man har tagit vissa steg i rätt riktning, säger Daniel Wiberg, och nämner bland annat att systemet med korttidspermittering/korttidsarbete är bra och att höjningen av stödet till 80 procent är välkommen.

Efterfrågar kostnadsstöd

Han efterfrågar dock någon typ av kostnadsstöd för att rädda de verksamheter som nu ligger helt nere men fortarande har stora fasta kostnader.

Företagarna har bland annat föreslagit ett generellt stöd, baserat på tidigare omsättning, ”räddningsersättning”, där ersättning kan ges till alla företag som har fått en betydande omsättningsminskning, till exempel minst 40 procent.

- Annars riskerar de konkurs, vilket innebär många förlorade arbetstillfällen. Det kommer också innebära stora kostnader för samhället att få gång de här verksamheterna igen, om det överhuvudtaget går, efter den här krisen, säger Daniel Wiberg i Expressen TV.

Se hela klippet hos Expressen TV

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna