För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ministermöten för minskad regelbörda

Publicerad 13 sep 2019
Personliga möten med företagare ska leda till minskad regelbörda säger näringsministern i Företagarna LIVE.

Näringsminister Ibrahim Baylan genomför i höst en regelförenklingsturné med hjälp av bland annat Företagarna. Det berättade ministern när han gästade Företagarna LIVE den 6 september.

Regelförenklingsturnén pågår under hösten och innehåller fem besöksmål. Det första besöket ägde rum hos Hans Olofsson och hans företag Swing by Golfbaren i Stockholm.

− Man får en helt annan känsla när man har ett personligt möte. När man får höra från den som berörs vad som är problemet, säger Ibrahim Baylan i Företagarna LIVE.

Syftet med turnén är att göra det enklare att driva företag genom att förenkla de regelverk som företag behöver förhålla sig till idag. Den ska samla inspel som leder till konkreta regelförenklingar som ska presenteras under och efter turnén.

– Baylan är modig som vågar gå ut och spänna bågen genom att tillsammans med oss boka in en sådan här regelförenklingsturné – det gör även att förväntansribban läggs upp på hög nivå, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Här kan du se hela Företagarna LIVE med Ibrahim Baylan från den 6 september.

Fler nyheter från Företagarna