headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Prisad föreläsare vill skapa fler effektiva företagare

Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapscoach, medlare och handledare i internationella ledarskapsutbildningar. Bland hennes kunder finns både stora internationella företag, nationella koncerner och organisationer. Den 12 november föreläser hon på Företagarna Business Forum i Gävle.

Anmäl dig till Företagarna Business Forum här


Hur ska företagare bli mer effektiva?

- Kommunikation är ju en del av allting, från det som händer på arbetsplatsen till leverantör och slutkund. Min tanke på det är att vi ofta är ineffektiva. Om vi ser till företagarperspektivet och när jag jobbar med ledningsgrupper så handlar det om att lyfta taket, lyfta dialogen och vara transparent, och det är för att kunna vara mer effektiv. Kommunikation är en del i alla framgångar. Det häftiga som händer är att när de gör detta arbete så hamnar de ofta långt utanför önskade mål. De upptäcker dubbeljobb, missförstånd och saker som hamnar mellan stolarna.

Varför är feedback viktigt?

- Min erfarenhet är att många är rädda för att ge feedback för att man inte vill förstöra stämningen. Men hur blir det då med produkten eller projektet? Ibland måste man förstöra stämningen för att det sedan ska bli bättre. Jag vill att de som kommer och lyssnar på mig under Företagarna Business Forum ska få med sig att vi gör varandra bättre när vi ger feedback. Var inte vara rädd för kritik, be om den för att bli bättre och därigenom få fler kunder.

Vilka egenskaper tror du har gjort att du lyckats så bra i din karriär?

- Jag är orädd för att ta kontakt med människor och orädd för olika känslor som dyker upp i en arbetsgrupp. Jag är orädd för att det ska hända saker på en föreläsning och därför utmanar jag och säger vad jag ser. Jag lyfter elefanter i rummet, den första frågan jag ställer till en ny grupp är: Vad pratar ni INTE om här?

Vad krävs för att lyckas inom din bransch?

- Att ha ett genuint intresse för andra människor, inte att få stående ovationer och blombuketter. Det handlar om att vilja leda och hjälpa människor framåt och utveckla verksamheten.

Vilket är ditt bästa tips till företagare?

- Tänk stort! Skryt med vad ni har och var stolt. Jag tänker också en sak till: Allt handlar om människorna! Du kan ha vilken fantastisk produkt som helst – men om de som jobbar där inte fungerar så faller allt platt som en pannkaka. Satsa på att se dem och få människor att trivas. Om produkten är bra och personalen trivs – då kommer kunderna och då kommer pengarna.

På Företagarna Business Forum får du delta i workshops och ta del av inspirerande föreläsningar som ger dig konkreta kunskaper som hjälper dig att bli mer framgångsrik.

Läs mer och anmäl dig här.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap