För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas skattepolitiska expert leder Rättvis skatteprocess

Publicerad 25 mar 2019
Vid månadsskiftet blir Patrick Krassén ny verkställande ledamot och talesperson för den stiftelsen Rättvis skatteprocess, som hjälper enskilda att ta tillvara sina rättigheter i skatteprocessen och verkar för stärkt rättssäkerhet.

För tre år sedan bildades den oberoende insamlingsstiftelsen Rättvis skatteprocess. Den hjälper kostnadsfritt småföretagare och privatpersoner som blivit orättvist behandlade i skatteprocessen att tillvarata sina rättigheter.

Den 1 april tillträder Patrick Krassén, som till vardags är skattepolitisk expert på Företagarna, som verkställande ledamot och talesperson för Rättvis skatteprocess. Patrick efterträder Carl Göransson, som har lett organisationen sedan starten 2016. Fram till september kommer dock Göransson att hantera det dagliga arbetet.

Påverkar detta ditt arbete på Företagarna?

−På ett positivt sätt! Företagarna och Rättvis skatteprocess tog fram rapporten Jämnare spelplan i samverkan i höstas, vilket var väldigt lyckat. Frågorna som Rättvis skatteprocess driver är viktiga även för Företagarnas medlemmar. Jag hoppas också att mer synergieffekter kan uppstå i samarbete med Företagarnas juridiska rådgivning.

Vilka brister finns i rättssäkerheten i skatteprocessen i dag?

−Det finns ett antal större, men bland de viktigaste är att få vettiga ersättningsregler för enskildas rättegångskostnader och större möjlighet till anstånd med inbetalning av skatt när skattebesked har överklagats.

Kan du ge ett exempel på en framgång för Rättvis Skatteprocess arbete?

− Bland annat har Rättvis skatteprocess hjälpt företagare att få rätt när Skatteverket gett felaktigt besked om momssats, och att bostadsförsäljning inte ska beskattas som näringsverksamhet. Vi fick också Skatteutskottets ordförande och vice ordförande, från olika politiska block, att skaka hand på att de ska öka arbetet med stärkt rättssäkerhet i riksdagen. Det löftet ska vi nu följa upp!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna