headphones newspaper video-player
Corona – råd och stöd för företagare

Många fördelar med laddhybrid

Laddhybrider är bilar som kombinerar förbränningsmotor med en elmotor som drivs av batterier du kan ladda med kabel. En biltyp som ger många fördelar – inte minst skattemässiga – och väldigt få nackdelar.
Publicerad 14 maj 2019

Miljömässigt är laddhybriden också riktigt bra med låga utsläpp av koldioxid. Volvo har erbjudit laddhybrider i ett antal år nu och med det nya modellåret som lanseras i dagarna finns alla sju Volvomodeller som laddhybrid.

– Vi har mycket hög efterfrågan på alla våra laddhybrider och därför är det glädjande att alla modeller nu finns tillgängliga. Nu senast Volvo XC40 där vi också introducerar ny teknik så att både bensinmotorn och elmotorn driver på framhjulen. Vi ökar också produktionskapaciteten av laddhybriderna för att möta efterfrågan, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Mycket bra totalekonomi

Först och främst så hamnar Volvos laddhybrider på Bonus-sidan av nya skattesystemet. I stället för skatt får du ett bidrag på cirka 20-25.000 kronor. Räckvidden på Volvos laddhybrider är omkring fyra till fem mil (varierar kraftigt med hur du kör). Det gör att mycket av den dagliga körningen kan göras på el, speciellt om du kan ladda både hemma och på jobbet. Kostnaden för el är avsevärt mindre än motsvarande för bensin eller diesel, vilket sänker totala milkostnaden. Sist men inte minst så har laddhybriderna visat sig vara eftertraktade som begagnade, vilket ger bra restvärdeskalkyler.

Experten tipsar: Så maxar du eldriften i en Volvo laddhybrid.

Lägre förmånsvärde

Inte bara företaget utan även föraren tjänar ekonomiskt på att köra laddhybrid. Förmånsvärdet reduceras jämfört med motsvarande diesel- eller bensinbil och beräknas så här: ”Först sätts förmånsvärdet ner till jämförbar bil utan miljöteknik. Därefter sätts miljöbilens förmånsvärde ner med 40 procent, men max 10 000 kronor.”

Som vi skrivit tidigare finns nu alla Volvomodeller som laddhybrid. Du kan alltså välja allt från nya och dynamiska S60 till stora sjusitsiga SUVen XC90.

Här kan du läsa mer om Volvos laddhybrider och se hela modellutbudet. 

Taggar
Riks Nyhet

Leklandet nekas omställningsstöd

Ett bagatellartat fel gör att Stellas lekland inte får ta del av omställningsstödet, trots att företaget är berett att rätta till det. Om inte vi får ta del av omställningsstöde...

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen