För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Oacceptabelt blåsa liv i försämrade 3:12-regler

Publicerad 19 feb 2019
En skärpning av 3:12-reglerna ingår inte i Januariavtalet mellan regeringen och Centerpartiet och Liberalerna.

I en intervju i Dagens Industri vädrar finansminister Magdalena Andersson tankar på att blåsa liv i det hårt kritiserade förslag till förändringar i 3:12-regelverket som Företagarna var med om att stoppa under den gångna mandatperioden.

Förslaget innebar att fåmansföretagare skulle bidra med ytterligare närmare fem miljarder kronor i skatt, i huvudsak genom att skattesatsen inom gränsbeloppet höjdes från 20 till 25 procent förändringar av det lönebaserade utrymmet och sänkningen av schablonbeloppet i förenklingsregeln Utredningen föreslog också ett flertal kraftiga skärpningar av de redan komplexa 3:12-reglerna.

– Om förslaget på skärpningar i 3:12-regelrna hade genomförts skulle jobb hotats och både tillväxten och innovationstakten i hela Sverige fått sig en törn. Därför är det anmärkningsvärt att Magdalena Andersson nu påstår att förslaget påverkat de med de allra högsta inkomsterna, säger Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilson.

I en Intervju i Dagens Industri kräver Företagarnas vd Günther Mårder att Centerpartiet och Liberalerna tydligt sätter ned foten och tar avstånd från förändringen av 3:12-reglerna.

– Den här dörren måste stängas illa kvickt. Centern och Liberalerna måste gå ut med kraft och markera att det här är oacceptabelt och att det här inte ingår i Januariavtalet, säger Günther Mårder.

Läs artikeln Mårder rasar mot Magdalena Andersson: ”Respektlöst” i Dagens Industri.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna