För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Många företag utsatta för brott

Publicerad 17 feb 2019
För många småföretagare är utsatthet för brott en av de viktigaste frågorna, säger Pontus Lindström i Dagens Industri.
Pontus Lindström, expert inom brott mot företagare på Företagarna.

Enligt en panelundersökning bland Dagens Industris läsare har mer än var tredje företagare utsatts för brott under det senaste året. När Företagarna ställde frågan i rapporten Brottslighet och polisens arbete 2017 framkom även där att en av tre företagare utsatts för brott, men sett under en längre tidsperiod: de senaste fem åren. I rapporten framgick att det i stort sett inte finns någon skillnad mellan företag som verkar i mindre stad, i storstad eller på landsbygd.

I intervjun i Dagens Industri säger Företagarnas expert Pontus Lindström att det finns en branschspridning och att handels- och byggbranschen är mest utsatt.

Företagarnas undersökningar visar att endast cirka en av tre företagare upplever att polisnärvaron är tillräcklig. Av Dagens Industris panelundersökning framgår att många företagare har investerat i någon form av säkerhetsåtgärd under det senaste året.

– Egentligen borde inte företagare behöva lägga ner stora summor på denna typ av investeringar, utan i grund och botten är det stat och polisväsendet som ska stå för säkerhet, säger Pontus Lindström i Dagens Industri.

Läs artikeln ”Di-panelen: Mer än var tredje företagare utsattes för brott”.

Fler nyheter från Företagarna