För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hur lönsamma är Sveriges företag?

Publicerad 12 okt 2018
På måndag släpper Företagarna en unik rapport som bransch för bransch och ner på kommun undersöker lönsamheten i svenska aktiebolag.

Genom att undersöka lönsamheten från årsboksluten i 143 507 aktiebolag i Sverige som har minst en anställd samt mellan en miljon och 500 miljoner kronor i omsättning kan vi presentera ett unikt material som går på djupet med hur lönsamma företagen är.

– Vi kommer att kunna visa hur lönsamheten ser ut 2017 över hela Sverige. Lönsamhet är viktigt för samhället i sin helhet. Det är lönsamma företag som kan återinvestera vinsten i verksamheten, växa, anställa och generera skattemedel, säger René Bongard, statistiker på Företagarna och rapportförfattare.

Rapporten presenteras kl. 07.00 på måndag 15 oktober här på Företagarna.se.

– Alla som är intresserade av att ta del av skillnader och likheter mellan geografiska områden och branscher kommer förhoppningsvis att ha stor nytta av rapporten, säger René Bongard.

Företagarna gör kontinuerligt omfattande undersökningar och analyser kring små företag och företagande. Det är en viktig del i vårt arbete med att driva den företagarpolitik som bäst gynnar dig som företagare.

– Rapporten som vi presenterar på måndag bygger på en stor mängd data. Vi använder oss av årsboksluten 2017 från 143 507 aktiebolag. Det stora antalet företag som ingår i analysen gör det möjligt för oss att bryta ner data på kommuner och län och även branschvis, säger René Bongard.

rene737.jpg

Företagarnas statistiker René Bongard. 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna