headphones newspaper video-player

Krögarna blev medlemmar och kapade kostnader

Genom att använda en av Företagarnas förmåner kunde krögarna på Kock & Rock sänka kostnaderna kring kortbetalningar med mer än tjugo procent.
Publicerad 23 nov 2018
Jonny Palm och Benny Billman driver Kock & Rock i Mölndal.

Nära Åbytravet i Mölndal driver Benny Billman och hans kompanjon Jonny Palm restaurangen Kock & Rock sedan tre år tillbaka, men de har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Invid en rymlig ljusgård med prunkande grönska erbjuder de husmanskost med en touch av nytänkande. Jämte dagens lunch med kött eller fisk har restaurangen en stående meny i ”mosluckan” och en wokstation med självplock.

Restaurangen är populär bland arrangörer av möten och även event och större tillställningar eftersom de har catering. Företagarna i Mölndal har haft möten på Kock & Rock och självklart kom frågan upp om de inte borde bli medlemmar.

– Företagarna har ätit lunch här ett par gånger. Jag kände ju till att ni har förhandlat fram flera bra avtal på era förmåner, men jag är inte lika hungrig som för 10-15 år sedan då allt var intressant. Vi tycker att det går bra för vår verksamhet, men springer inte lika snabbt efter den sista tusenlappen varje månad, säger Benny Billman.

Medlemskostnaden betalade sig - flera gånger om

Rabatter på drivmedel brukar vara uppskattat, men Kock & Rock har elbil. Möjligheten att nätverka känns inte lika viktig när restaurangen är full av gäster varje dag och beställningarna av catering rullar in. Men en sak fick Benny och hans kompanjon att hålla dörren öppen till medlemskap. Som så många andra restauranger tar Kock & Rock inte längre emot kontanter, utan erbjuder bara kort- och Swish-betalningar.

– När ni bad att få kolla upp med Nets om kostnaderna för kortinlösen tänkte vi att okej då, eftersom vi redan har avtal med dem. Det visade sig att vi kunde sänka kostnaderna med 17 000 kronor per år genom att använda Företagarnas förmån. Man kan säga att vi tjänade in medlemskapet direkt, säger Benny Billman.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Bakläxa för EU-kommissionen

Företagarna har bidragit till att ett långtgående lagförslag om bolagsstyrning och ansvarsfrågor i företagens leverantörskedjor hejdats.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor