För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nu hyllar vi Jobbskaparna

Publicerad 29 jan 2018
Möt Carlo, Maria, Raymond & Katarina, Linus & Dennis, Nancy och Rickard - några av Sveriges tusentals företagare.

Nu startar Företagarnas berättelse om Jobbskaparna.

Vi vet att det är viktigt för alla som bor och verkar i Sverige att företag kan vara framgångsrika här. Vi gläds med alla företagares framgångar, stora som små, men framförallt gläds vi åt att hela samhället tjänar på att de skapar jobb, bidrar till vår välfärd och bygger vår framtid.

Enligt Statistiska Centralbyrån skapas fyra av fem jobb i mindre företag och idag sysselsätts långt många fler människor i små jämfört med stora företag.

På kommunal nivå är småföretagen och deras anställda Sveriges klart största skattebetalare. I hela 217 av landets 290 kommuner, det vill säga tre av fyra kommuner, står småföretagare för största andelen av skatteintäkterna.

Samtidigt som ekonomin blir allt mer komplex och snabbrörlig krävs att företagen blir allt mer flexibla och snabbfotade, något som alltid varit en självklarhet för småföretagare.

Ni är Jobbskaparna. Välfärdsbyggarna. Samhällsbärarna.

Möt Carlo, Maria, Raymond & Katarina, Linus & Dennis, Nancy och Rickard här.

Fler nyheter från Företagarna