podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Många småföretagare missar avsättningar till tjänstepensionen

Publicerad 18 apr 2018
Vart tredje småföretag med upp till tjugo anställda saknar avsättningar till tjänstepension för sig själv eller sina anställda. Data från Länsförsäkringar visar även att trenden är negativ. Sedan 2008 gör färre och färre avsättningar till tjänstepension.

Vill du vet mer om tjänstepension eller bli inbjuden till semnarium? Anmäl dig i formuläret på denna sida!

Utvecklingen gäller för såväl aktiebolag som handelbolag och enskilda firmor.

– För varje år är det allt färre småföretag som erbjuder tjänstepension till sina anställda. Det är en nedåtgående trend som oroar. Förutom en låg pension riskerar många även ett betydligt sämre skydd vid långvarig sjukdom, olycksfall och dödsfall. Här har vi i försäkringsbranschen tillsammans med småföretagarna och myndigheterna ett gemensamt ansvar att fylla eventuella kunskapsluckor. Tjänstepensionen kan utgöra upp till hälften av den framtida pensionen och det är tyvärr alltför få som känner till det, säger Tua Holgersson, vd för Länsförsäkringar Fondliv.

Tjänstepensionen kan utgöra upp till hälften av den framtida pensionen och det är tyvärr alltför få som känner till det.

Tua Holgersson, vd för Länsförsäkringar Fondliv.

 

 

Ta reda på mer 

Tycker du att det är svårt att veta hur du ska börja för att gå igenom den bästa tjänstepensionslösningen för dina behov? Då kanske ett seminarium är väl använd tid för att få svar på just dina frågor. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret här invid texten så har du tagit första steget mot att ta kontroll över din tjänstepension. 

I guiden Småföretagare – öka din pension, som du kan ladda ner här invid artikeln hittar du många svar på frågor om tjänstepension. Ladda ner guiden och läs den redan nu.

Om statistiken

Länsförsäkringar har med hjälp av konsultföretaget Arkwright bearbetat data inhämtad från SCB. För att komma med i dataunderlaget sattes en gräns på minst 100 000 kronor i personalkostnader för aktiebolag och handelsbolag. För enskilda firmor krävdes att de hade 100 000 kronor i överskott av aktiv näringsverksamhet.

Den här artikeln är en annons från Peugeot.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna