För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De tävlar om att bli Årets Unga Företagare

Publicerad 4 okt 2017
Snart är det dags att kora Årets Unga Företagare i Sverige! Utmärkelsen ges till en företagare under 30 år som är en förebild för andra, driver ett framgångsrikt företag och som under året utfört en prestation utöver det vanliga.

Läs mer om tävlingen Årets Unga Företagare

Vinnaren ska koras fredag 13 oktober under galan Årets Företagare i Sverige. Men redan nu kan du läsa om finalisterna som tävlar om den åtråvärda och prestigetunga titeln. Bredden på årets finalister är stor med representation från såväl byggbranschen som spelbranschen.

– Det har varit väldigt hög kvalitet på nomineringarna i år. Att gå igenom alla duktiga bolag och se dessa unga entreprenörer är väldigt inspirerande. Det kommer att bli ett roligt men tufft jobb för juryn, säger Mathias Mellgren Helge, projektledare Årets Unga Företagare i Sverige.

Tidigare mottagare av priset är bland andra Ida Backlund, Joel Svensson och Christoffer Öberg.

De nominerade till Årets Unga Företagare i Sverige 2017 är:

Filip Stamenkovic
Lestra Entreprenader Stockholm AB

”Jag är stolt över att vara en av fem finalister i Årets unga företagare. Det är ett kvitto på det hårda arbete som man har lagt ner” - Filip Stamenkovic

Filip StamenkovicMotivering: En visionär entreprenör, med en enorm drivkraft och ett brinnande engagemang. På god väg mot målsättningen att bli Stockholms ledande anläggningsföretag. Han bidrar även till att integrera nyanlända i det svenska samhället genom att erbjuda heltidsanställningar och en snabbare språkutveckling.

www.lestra.nu

 

 

 

Joachim Lindström & Filip Ummer
Ideal of Sweden AB

”Det är riktigt kul att vara en av finalisterna och för andra året i rad. iDeal Of Sweden är inne i en internationell tillväxtfas och varumärket säljs idag hos återförsäljare i över 40 länder och globalt genom den egna e-handeln” - Joachim Lindström

Ideal of SwedenMotivering: De har skapat en ledande e-handel för snyggt designade mobilskal, fodral & mobilplånböcker som kombinerar mode med funktion. Med ett ledarskap och en drivkraft utöver det vanliga har de skapat en svensk exportsuccé på väg att bli ett miljardbolag. 

www.idealofsweden.se

 

 


Robert Moldén
Nema Problema AB

”Jag är väldigt glad över att Företagarna ser med så varma ögon på såväl mitt entreprenörskap som sociala engagemang. Jag tror att större koppling mellan dessa två områden är helt avgörande för att nå en hållbar utveckling av samhället” – Robert Moldén

Robert MoldénMotivering: Denna företagare en unik förmåga att kombinera lönsamma affärer med samhällsnytta. Genom att köpa och sälja bilar har företagaren omsatt stora belopp. Idag går stora delar av omsättningen till ideell välgörenhet i Ghana samt integrationsarbete för att lotsa nyanlända in på arbetsmarknaden. En sann inspiratör som visar på det stora värdet som skapas när människor möts.

www.nemaproblema.se

 


Catrine Sageryd

Mekina AB

”Det här betyder så otroligt mycket för mig. Att utmana byggbranschen är inte det lättaste och det här gör att man verkligen orkar kämpa vidare mot ett grönare samhälle. Man känner att man är på rätt väg och att det uppmärksammas.” – Catrine Sageryd

Catrine SagerydMotivering: Med stor nyfikenhet och smittande glädje går denna entreprenör före och visar vägen. Hon ger sina kunder helhetslösningar för service av maskinbestånd och maskintillbehör. Genom att inspirera, utmana och utveckla en bransch som knappast var ett självklart val arbetar hon för att revolutionera logistiken inom digital service med service och verkstad under samma tak.

www.mekina.se

 


Robert Topala

Robtop Games AB

Robtop GamesMotivering: I ett lummigt bostadsområde i Upplands Väsby finns Sveriges mest framgångsrika spelföretag. Han är en självlärd talang som i en modern bransch har byggt sitt företag från grunden. Ett tidigare hobbyprojekt som har idag en vinstmarginal de flesta bara vågar drömma om. En framgångsrik och ödmjuk entreprenör som blivit en förebild för många unga.

www.robtopgames.com

 

Läs mer:

Årets Unga Företagare

Årets företagare 2017

Fler nyheter från Företagarna