För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ett steg mot ökad trygghet

Publicerad 15 nov 2017
Det blir vanligare att företag nekas försäkring bara för att de tillhör en viss bransch. Företagarna visar att det går att vända trenden om bara viljan finns.
Det måste kunna gå att försäkra småbutiker och små restauranger.

Det finns ingen lagstadgad rätt för företag att kunna teckna försäkringar. Försäkringsbolagen kan därför neka skötsamma företag att teckna företagsförsäkringar genom att hänvisa till att företaget tillhör en bransch där bolaget inte erbjuder försäkringar. Det skapar otrygghet och problem för verksamheten.

Större branschtäckning

Företagarna är kritiska till den här samhällsutvecklingen. Vi vill visa att den går att bryta. Genom en ny upphandling har vi tillsammans med försäkringsgivaren Protector gjort det möjligt att öka branschtäckningen för våra populära försäkringar GARANT Mini och GARANT Småföretag från 80 till 95 procent. Det innebär att företag som exempelvis småbutiker och kiosker täcks av försäkringen. Dessutom har vi lyckats sänka premierna rejält.

– Föresäkringar är inte bara en fråga om att spara pengar på att pressa premier. För många företag handlar det om att kunna få en försäkring överhuvudtaget. Med branschtäckningen i vårt erbjudande går vi i bräschen och sätter press på de andra försäkringsbolagen att följa efter. Det känns bra kan jag försäkra, säger Johan Abrahamsson, försäkringsansvarig på Företagarna.

Förändring är möjlig

Genom Företagarnas försäkringar hjälper vi till att försäkra företag – billigare – och bidrar även till att vända en samhällsutveckling där de stora försäkringsbolagen drar sig undan från områden där de anser att riskerna är för stora. 

Med branschtäckningen i vårt erbjudande går vi i bräschen och sätter press på de andra försäkringsbolagen att följa efter. Det känns bra kan jag försäkra, säger Johan Abrahamsson, försäkringsansvarig på Företagarna.

 

Fler nyheter från Företagarna