podcast news play företagaren I media förmån faq

Regeringens upphandlingsförslag missgynnar småföretag

Ett enkelt och tydligt regelverk är det svenska företag behöver. Inte mer krångel, skriver Moderaternas Ulf Kristersson och Maria Malmer Stenergard på DI Debatt. Företagarna välkomnar utspelet.
Publicerad 3 mar 2016
Offentlig upphandling Foto: Shutterstock

Fakisimil DI DebattPå DI Debatt den 3/3 lyfter skribenterna problematiken med förslaget från civilminister Ardalan Shekarabi, som innebär förändringar i kraven för offentlig upphandling.

Företagarna har länge kritiserat förslaget för att i praktiken förhindra många småföretag att delta i offentliga upphandlingar och nu stämmer alltså Moderaterna in i vår kritik. Något Företagarna förstås välkomnar.

"Det är i småföretagen som jobben växer fram och det är företagarna som är den svenska tillväxtens verkliga hjältar. Därför är det så allvarligt att regeringens politik försvårar för små och medelstora företag.

Nu senast genom ett lagförslag som kommer att utestänga framför allt små företag från den stora och viktiga marknad som omfattas av offentlig upphandling. Dessutom missgynnas svenska företag genom regeringens förslag." skriver  Moderaternas Ulf Kristersson och Maria Malmer Stenergard i artikeln på Di Debatt.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.