För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sommarjobb för fler! #ge1chansen

Publicerad 25 mar 2024
Inför sommaren 2024 öppnar vi upp möjligheten för att du som företagare kan ge en unge chansen. Chansen till sommarjobbet som bidrar till minskad fattigdom och utanförskap samtidigt som du och ditt företag får en resurs som kan avlasta er under sommarperioden.

Att få chansen till det första sommarjobbet och få en första introduktion på den svenska arbetsmarknaden är ett stort steg för ungas utveckling. Tyvärr får inte alla unga chansen när bristen på nätverk och motiverade förebilder saknas. Störst är problemet i utsatta stadsdelar som tyvärr skapar bieffekter i att unga under sommaren snarare dras in i fel nätverk och sammanhang som kan leda till utanförskap och kriminalitet. Detta vill Företagarna och Stadsmissionen i Östergötland göra något åt tillsammans.

Östergötlands Stadsmission har i över 50 år bedrivit stödjande verksamhet för de som lever i social och ekonomiskt utsatta livssituationer. Inom vårt barn och ungdomsarbete bedriver vi verksamhet med över 500 unga i regionen inom bland annat läxläsning, aktiv fritid och sommarjobb. Men vi behöver hjälp med att hitta just fler sommarjobb och där kommer du som företagare in!

Hur funkar det?
Ditt företag tar i mot en sommarjobbare i minst 3 veckor under juni-augusti. Stadsmissionen sköter rekrytering av ungdomar som vi redan har kontakt med i våra stödverksamheter. Avtal och arbetsgivaransvar ligger på er som företagare men stöd i dialog och genomförande finns hos Stadsmissionen om så behövs. Efter sommaren skapar Stadsmissionen en effektrapport där vi undersöker alla sommarjobbares utveckling i att ta viktiga steg mot arbetsmarknaden.

Intresserad?
Känner du att ni vill bidra och ge en unge chansen i sommar så mailar du till Martin Callmeryd, projektledare på Stadsmissionen. Vi önskar att ni beskriver tidsperiod, övergripande arbetsuppgifter samt kontaktperson på ert företag. Under våren bjuds alla arbetsgivare in till en info träff kring handledarskap. Sista dag för anmälan: 15 april.

Hoppas du ger en ung chansen i sommar!

Kontakt

Lino Casimiro
Medlemsinformatör

Personen är inte längre verksam inom Företagarna. Vid frågor kontakta oss

 

Fler nyheter från Företagarna