För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Günther Mårders hyllning till matduon i Närkesberg: "Lyfter en hel landsbygd"

Publicerad 31 mar 2023
Mitt ute i skogarna i Närkesberg driver Årets Företagare i Örebro län 2022 den mytomspunna restaurangen Krogen som inte finns.
Företagarnas vd Günther Mårder besöker Krogen som inte finns tillsammans med regionchef Eva Cooper.

Nyligen besökte Företagarnas vd Günther Mårder, tillsammans med regionchef Eva Cooper och flera lokala ordföranden i Örebro län, den omtalade Närkesbergsrestaurangen Krogen som inte finns. Krögarparet Sandra Walther och Davide Lindqvist är entreprenörerna som står bakom den mycket uppmärksammade restaurangen vars grundkoncept vilar på att ge sina gäster en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Har skapat ett helheltskoncept utöver det vanliga

Här är själva restaurangbesöket i sig ett utflyktsmål och maten som serveras avnjuts i en upprenoverad lada mitt i vad som kan upplevas som "ingenstans". Här inne är ingen matmöbel den andra lik och väggarna pryds av all möjlig spännande inredning, som skyltar, tavlor och klädesplagg. Maten och drycken som serveras ger gästen en smakupplevelse utöver det vanliga och det som ligger på tallriken är till största del från lokalt producerad mat. 


Besökarna under en rundtur inne på den mytomspunna restaurangen. 

Under besöket berättade Davide och Sandra om deras erfarenheter av att driva en restaurang på en mindre ort. De gav besökarna en spännande rundvandring inne i restaurangen och berättade om framtidsplanerna som smids där bland annat  utveckling av lokalerna står på agendan. Paret bjöd på en smaksäker trerätters lunch med deras egna hantverksdrycker.

Läs parets företagshistoria här!

Korades till Årets Företagare i Örebro län 2022

Sandra Walther och Davide Lindqvist är inte bara entreprenörer som driver en framgångsrik restaurang på landsbygden, de är även Årets Företagare i Örebro län 2023. Utmärkelsen är ett erkännande för deras hårda arbete och engagemang i att skapa ett företag som är hållbart, lokalt förankrat och samtidigt nyskapande. Utöver sin verksamhet på den egna gården, driver paret även en golfrestaurang och en foodtruck.

- Det här är två drivna krögare som bidrar till att skapa en levande landsbygd och ett starkt företagsklimat i Sverige,  säger Günther Mårder som också noterar vikten av att skapa förutsättningar för fler företag att växa och utvecklas, både i städerna och på landsbygden.


Davide Lindqvist berättar om företagets historia. 

Lockar besökare från flera mils avstånd

Besöket på Krogen som inte finns gav en inblick i en mycket spännande del av det svenska näringslivet och visade på möjligheterna att driva framgångsrika företag på landsbygden. Ett värdefullt tillfälle för Företagarnas vd, regionchef och de lokala ordföringarna att lära känna entreprenörerna bakom verksamheten och få inspiration till hur de kan fortsätta att stärka företagsklimatet i Örebro län och resten av Sverige.

- Davide och Sandra visar på  imponerande kreativitet och nytänkande med sitt unika, spännande, geografiska och kulinariska koncept. Bara namnet väcker en nyfikenhet och även om det är en utmaning att hitta någonting som inte finns så påvisar siffrorna att relativt många besökare ändå lyckas, säger Företagarnas ordförande i Askersund, Anders Carlzon

Fler nyheter från Företagarna