podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är de unga entreprenörerna från Örebro län som hyllas i årlig lista

Publicerad 30 maj 2023
Nu hyllas flera unga entreprenörer från Örebro län för sina unika företagsidéer i en prestigefull lista bland Sveriges unga företagare.

Samflex AB, Örebro
Abdulkadir Jamal, 34, Said Nor, 35

Barndomsvänner och byggnadsingenjörer vars språkintresse tog över. När de jobbade extra vid Örebro universitet såg de en lucka som gjorde att de utvecklade ett digitalt lexikon på somaliska, arabiska, kurdiska och persiska med mera. Snart insåg de att även elever som är nya i Sverige hade nytta av lexikonet. Har efter önskemål från skolor adderat en plattform för e-böcker och digitala läromedel på fler språk.

QT-Pie AB, Örebro
Ravi Chadalavada, 33

Använder eyetracking och AI för att göra tillförlitligare förartester för personer som ska göra körkortsprov. Deltog 2021 i ett inkubationsprogram i Silicon Valley och ingår nu i inkubatorn Sting i Stockholm. 

Ocean Cleaning Sweden AB/Clean Sea, Örebro
Mikaela Julher, 22, Lukas Julher, 22

Tvillingentreprenörer som finansierar kust- och strandstädningar med armband. Hittills har de rensat bort 34 ton plast längs kustlinjen, under ytan och på utsatta öar. Utöver företagets team på elva personer bjuds allmänheten in att delta i så kallade cleanups.

Se hela listan här! 

Fler nyheter från Företagarna