podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Coopers härliga hyllning till Företagarnas lokalföreningar: "Superhjältar"

Publicerad 28 feb 2023
I en stor helgbilaga i NA intervjuas Företagarnas regionchef Eva Cooper om sitt yrke och privatliv.
Eva Cooper i en stor intervju med Nerikes Allehanda.

Eva Cooper är regionchef för Företagarna i Örebro län men även i Dalarna, Gävleborg och Värmland. Hon jobbar för ett bättre samtalsklimat när det kommer till företagspolitiken samt ett öppet och fritt samhälle, skriver Nerikes Allehanda. Eva Cooper har dessutom rankats som en av de mäktigaste i Dalarna vid två tillfällen.

Eva slår ett slag för alla de engagerade förtroendevalda styrelsemedlemmarna som finns i Mellansveriges 40 lokalföreningar. Det är de som gör det stora jobbet, menar hon: 

- Inte nog med att de själva driver företag, de driver också på för att andra företagare ska kunna bli mer framgångsrika, säger hon och tillägger:

- De är våra superhjältar!

Eva Cooper jobbar med att förbättra företagsklimatet både lokalt och nationellt. Hon är debattör och för ofta dialoger med makthavare samt höjer rösten för småföretagen tillsammans med Företagarnas lokalföreningar. 

Brinner för ett bättre samtalsklimat när det kommer till företagspolitiken

Det som oroar länets företagare, stora som små, allra mest just nu är de skenande el- och energipriserna som är ett mycket kostsamt problem. 

- Jag har hört vissa säga att pandemin var ingenting mot det här med elpriserna, säger Cooper. 

Regionchefen menar vidare att regeringen fortsatt måste stötta upp och framförallt konkritisera elstöden. Det finns mycket makthavarna kan påverka här och nu:

- Sänk skatt och moms och lös kompetensbristen som är det största hotet mot tillväxt i små och medelstora företag, förklarar hon. 

På fritiden ägnar sig Eva gärna åt att vara ute i naturen med familjen. 

Coronapandemin - ingenting mot el- och energikrisen!

Till vardags gillar Eva Cooper att träna, umgås med familjen och handla second hand. Eva bor tillsammans med sin skotske make Eiran Cooper och deras två barn dottern Elisabeth, sonen Edward och såklart labradoren Liberty i Gävle.

Tidigare har Eva Cooper jobbat som politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning, och har varit krönikör både i svenska och norska magasin. Hon var tidigare anställd på tankesmedjan Timbro, en marknadsliberal tankesmedja och har i dag jobbat på Företagarna i snart åtta år. 

Läs hela reportaget här!

Fler nyheter från Företagarna